MGID

COVID-19 UPDATE : MALAYSIA

 


Kes harian hari ni 4,094 kes. 10 KEMATIAN. Yg berada di ICU dalam keadaan kritikal dikatakan sudah capai 15%?? Jumlah keseluruhan kes sudah jadi 198,208 kes. Ini bermakna, JIKA trend peningkatan ini berterusan adalah tidak mustahil angka kes positif COVID-19 akan menjadi 300,000 kes seperti doa Walaun Tetap Bodo.

Dulu lagi aku dah kata, kalau biar kat KERAT pakai tak turunlah angka jangkitan harian. Berapa ramai lagi marhaen akan mati dgn cara KERAT ni handle pandemik COVID-19??

Yg di atas tu tergamak serah masalah NYAWA Rakyat kpd segerombolan PNkhianat dan PNyangak yg MINORITI, CLUELESS, HOPELESS dan USELESS yg menyebbkan lebih ramai rakyat jadi mangsa COVID-19 dan tekanan hidup angkara Ekonomi Pandemik?? Kes bunuh diri sewaktu PKP juga meningkat.

DARURAT dah 2 minggu kot? Apa kesan kpd lekuk pandemik? Yillek? So Darurat ni utk apa sebenarnya kalau dah ia tak boleh bantu tekan lekuk pandemik?

Kenapa tak dibatalkan shj DARURAT ini supaya Parlimen boleh bersidang dan SEMUA MP boleh berbincang dan beri idea apa yg patut kita buat utk menangani pandemik ini dgn LEBIH BERKESAN bagi menyelamatkan Rakyat dan Negara?

Ohh lupa....Mana boleh bersidang, nanti KERAT akan jatuh sbb SAH-SAH TIDAK ADA MAJORITI. OIC...mahu pertahankan kuasa itu lebih penting berbanding ancaman COVID-19 ke atas nyawa Rakyat??

Skrg Rakyat Marhaen perlu tanam dalam fikiran, PN gabungan Bersatu, PA$, GPS dan SEBAHAGIAN UMNO BN (#K3) inilah segerombolan MP yg mementingkan kuasa berbanding nyawa Rakyat. Ingat hal ini sampai PRU15 jangan lagi dipangkah org-org yg macamni dlm pilihanraya.

Allahu....."Selamatkanlah rakyat dan negara ini Ya Allah, kecuali mereka yg berlaku zalim, yg melakukan kerosakan ke atas rakyat dan negara ini kerana tamak haloba demi mementingkan habuan material dan dunia. Maka yg demikian, semoga selamatlah rakyat dan negara ini dari kebinasaan oleh tenteramu COVID-19 natijah dari perbuatan mereka yg ingkar".

Wallahualam.

- Zus Din

28 Januari 2021

 

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

Cuti 55 hari di NZ untuk ziarah anak dan isteri - Edmund Santhara

MUHD MUKHLIS MOHD SYARIF 3 hari lepas bising pasal timbalan menteri cuti 55 hari bekerja pergi jumpa anak dia di New Zealand. 55 hari berker...