HATI-HATI BERBAHAS DENGAN PMX, PESAN KJ KEPADA AHLI PARLIMEN PN
Bekas ketua pemuda Umno yang dipecat Khairy Jamaluddin menasihatkan anggota parlimen Perikatan Nasional (PN) supaya berhati-hati ketika berdebat dengan Perdana Menteri Anwar Ibrahim.

Katanya, Anwar berbeza dengan perdana-perdana menteri sebelum ini yang menunjukkan penampilan “seperti negarawan” walaupun ketika diprovokasi dalam parlimen.

“Tetapi PMX dia antara perdana menteri yang suka provokasi balik, kerana latar belakang pejuang jalanannya,” katanya dalam rancangan bual bicaranya di Youtube.

Khairy merujuk kepada perang mulut di parlimen setelah Radzi Jidin (PN-Putrajaya) tidak puas hati dengan tuduhan Anwar terhadapnya.
(Selagi bebas ,hang jangan gelojoh sangat makan. Kalau belum rasa duduk lokap ka penjara ,jangan angkuh dan sombong. Anda sedang berhadapan dengan bukan calang calang PM yang selalu hang hina. Hang kena ingat, Sebagai PM yang dok kena maki, dia punya banyak akses kepada sumber kalau hangpa kaki songlap. Kalau Mahathir dia sanggup lawan, sebab tu dia kata hangpa cicak mengkarung) - WRLR.Insiden itu berlaku selepas Anwar didakwa membuat kenyataan provokasi terhadap Radzi dengan ketawa semasa menjelaskan keputusan mahkamah melepas  tanpa membebaskan (DNAA) Timbalan Perdana Menteri Ahmad Zahid Hamidi.

Khairy berkata bahawa Radzi “jatuh dalam perangkap” Anwar.

“Pada pandangan saya perbahasan yang serius begitu yang dibincangkan di seluruh negara sepatutnya perlu sebagai satu sesi pembahasan yang lebih bertamadun. 

“Tapi, nak salahkan satu pihak tak adil. Sebab ada provokasi kedua-dua bela pihak dan sangat malangnya, ia  menjadi begitu,” katanya.

Hos bersama Khairy, dalam program ‘Keluar Sekejab’ itu, Shahril Hamdan turut bersetuju. Katanya, Radzi mungkin menjaringkan “gol sendiri”, apabila bertindak seperti apa yang berlaku di Dewan Rakyat.

“Dalam episod ini, kalau Radzi buat seperti mana Khairy cadangkan iaitu memberikan jawapan yang pantas dan duduk diam sahaja, banyak fokus akan pergi kepada provokasi PM itu sendiri,” katanya.

Mengenai DNAA, Khairy berkata isu berkenaan kini berada di pandangan umum kerana kebanyakan pihak berkaitan, termasuk Anwar, telah mengupasnya.

Sumber – https://m.malaysiakini.com/news/680570

2 comments:

Anonymous said...

Ada title Dr blm tentu cerdik…tambah lagi bila dir├ásuk polong…you look like stupid monkey without brain

Anonymous said...

Memang keparat. Balun saja orang melayu yg tak follow liberal.