KISAH YANG BENAR TENTANG KERAJAAN KUDETA.


May be an image of 1 person and text that says "Bumiputera businesses on brink death, Putrajaya told Augustin June23 Shares 453 an increase you here rop open, said, "The were DATANG 'Apply reality, simply you automatic assistance. had pplications llu that banks asking details PETALING JAYA: retail death" lack lockdown. their bleeding flow, ccounts death came warned that them survive brink people that retail total lockdown continued for another month at alone their Chinese business urged he government FMT, restrictions reality been that the sectors where 0 Malay businesses Covid- cases were few. adept remain Why "looking tested be made business. have bad omen us." cases he while scientific"


MOHD MUKHLIS MOHD SYARIFF


Tepat kena pada enabler Kerajaan Melayu Isley terutama sekali Mutfi Serba Tahu; their blood is in your hands, Sir.

Berita ini merangkumi segala yang tak betul dengan Kerajaan Kudeta ( formally known as kerajaan beta)

1) Ramai peniaga SME Bumiputera tak dapat bantuan dari kerajaan. Habis tu Menteri Usahawan buat apa? MITI buat apa?

2) Okaylah tu kalau perniagaan Cina mati, kan itu Cina DAP, kan ini semua cita-cita golongan ruwaibidhah yang sokong kempen bidaah BMF? Eh kenapa pula 10 perniagaan Melayu pun turut mati? Nampak yang sebenarnya kita semua saling berkait antara satu sama lain di sebalik apa yang di fitnah oleh golongan ruwaibidah

3) Kes tinggi tapi testing rendah? Ini yang Anwar bising bab kesenjangan data. Macam mana positif rate dalam lingkungan 7% tapi testing makin hari makin berkurang hanya sebab nak nampak cantik dalam graph?

4) Baru tahu yang bukan senang nak apply moratoriumkan, nak buat camna, buat darurat pun tak boleh nak paksa bank, sebab Menteri Bankers sibuk jaga kepentingan bank dari rakyat

5) Well kita semua tahu yang lockdown ini kemungkinan besar akan di sambung sebab mana ada perancangan pun, doing the same thing everyday and expect different result.

6) 500K hilang kerja atau 1 juta hilang kerja does not makes any different. Its all just a statistic, janji mereka dapat cling on to the power

7) Itu yang pelik, kilang yang jadi punca kluster di benar buka. SME yang hanya 0.8% cluster tak boleh di buka, tak payah sains dan data, bab secure vaksin pun dok mai salah orang lain

 

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

JULAI 2021-PERISTIWA JULAI 2021