MGID

DAH TAHU MASIH BANGGANG LAGI

 

Hamdan Taha

11 hari telah berlalu negara berdepan dengan PKP...tetapi kes tetap tinggi dan sentiasa ada pula rekod baru.....terbukti hasil dari pkp telah gagal mencapai matlamat utama...


Tiba tiba semalam ketua pengarah kkm dalam kenyataannya menyebut kluster baru melebihi 53 peratus adalah datangnya dari perkilangan dan industri pembinaan. Kenyataan beliau jelas amat membimbangkan....tetapi sebenarnya apa yang dinyatakan oleh beliau bukan perkara baru tetapi dari awal lagi begitu lah kisahnya.....cuma yang pelik kenyataan beliau itu seolah oleh beliau dan MKN baru tahu semalam....


Jika kerajaan telah kenal pasti 53 peratus punca kes di malaysia adalah dalam industri perkilangan dan pembinaan kenapa kerajaan masih membenarkan dua industri ini di berikan keutamaan oleh menteri kanan Haji Azmin sandakan untuk di buka tampa halangan. Sepatutnya penyakit dah tahu mudah lah bertindak....buat total lockdown dua industri ini....tutup selama 14 hari...jadi tidak lah ketua pengarah buat kenyataan setiap petang nampak di bodohkan....


Paling tidak wilayah,selangor,johor tiga negeri utama ini di tutup dulu sepenuhnya. Itu sebab kenyataan terbaru tun dr m saya setuju. Ketua pengarah kkm dan ismail sabri bagus dan amat bagus tapi perlu ingat mereka tu bukan super hero seperti dalam rancangan tv...mereka perlu di tambah tenaganya di pemikirannya. Dua tokoh tu dah tepu sebab tiap hari baca kenyataan akbar yang  jutaan orang pun boleh baca...


Tenaga tenaga pakar luar iaitu para dr dr di luar kerajaan wajib di ajak berbincang. Bayangkan akhirnya dr dr pakar ini terpaksa buat surat terbuka kepada perdana menteri kerana nak bantu kerajaan punya lah teruk negara kita dari segi hubungan anggota kerajaan dan swasta.


Saya hanya satu jer nak bagitahu...filem holywood pun akhirnya terpaksa gabungkan super hero mereka dalam satu filem untuk tarik penonton. Superman,spiderman,badman,captain america,entah apa man dan women lagi...semua di jadikan dalam satu filem itu pun akhirnya setakat 4 filem ke atau 5 je lepas tu mereka pun dah tepu dan filem tu di tamatkan....setakat kita malaysia ni yang ada cicak man jer....lain dari itu tak ada hahaha....


Jadi muhyudiin man...ismail sabri man...azmin ali ini tak tahu man ke women....tan sri norhisham man ni tolong lah tengok kiri kanan dan ambil pandangan ramai orang....


Tugas muhyuddin man ajak ahli politik duduk bincang.....tugas ismail sabri man pula ajak bakal pm annuar mus atau adam bincang....taipusam pun bagi juga...yang tan sri norhisham man pula ajak para ilmuan lain duduk biΓ±cang jadi tidak lah petang petang keluar kenyataan lawak jenaka....



No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

CERITA MATA LEBAM ANWAR ANGKARA TUN/ANWAR DI PUKUL [PIDATO DATUK EZAM GE...