SOSIAL: KAH..KAH...FUCK CIKGU PUNYA PASAL...JPJ CEKUP...HAMBIK KAU..BUKAN SALAH CIKGU BUKAN SALAH MAK BAPAK...BAGI NAIK MOTOR TU YANG SALAH.

 

JPJ ambil tindakan pelajar tular tak pakai topi keledar

Bernama
JPJ ambil tindakan pelajar tular tak pakai topi keledar
Gambar berkenaan menjadi tular apabila baju seragam sekolah yang dipakai oleh pembonceng itu diconteng dengan tulisan berunsur lucah yang mempersendakan guru. - Sinar Harian
KOTA BHARU: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Kelantan telah mengambil tindakan penguatkuasaan terhadap seorang pemilik motosikal, selepas gambar penunggang dan pembonceng yang tidak memaki topi keledar itu menjadi tular di media sosial semalam.
Gambar berkenaan menjadi tular apabila baju seragam sekolah yang dipakai oleh pembonceng itu diconteng dengan tulisan berunsur lucah yang mempersendakan guru, sehingga mendapat kecaman ramai pengguna laman media sosial, dan gambar itu dikongsi sehingga mencecah hampir 9,000 perkongsian.
Beliau berkata menunggang dan membonceng motosikal tanpa memakai topi keledar adalah satu kesalahan yang boleh di dakwa di bawah kaedah 4 Kaedah-Kaedah Motosikal (Topi Keledar) 1973.
"Bagi kesalahan mempamerkan nombor pendaftaran tidak mengikut spesifikasi yang ditetapkan juga boleh diambil tindakan di bawah kaedah 6 Kaedah- Kaedah Kenderaan Bermotor (Pendaftaran dan Pelesenan) 1959.
"Jika disabitkan kesalahan pelaku boleh dihukum mengikut seksyen 119(2) Akta Pengangkutan Jalan 1987 yang membawa hukuman denda tidak melebihi RM2,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi enam bulan," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
-- BERNAMA

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

Kerana ego, tindakan lembab PN, kita mungkin berdepan PKP 3.0 lebih lama, kata Najib

  FMT Reporters  - May 17, 2021  Bekas perdana menteri, Najib Razak, berkata tanda awal penularan Covid-19 semakin parah jelas kelihatan pad...