ADAKAH DUSUKI TAKUT UNTUK KE MAHKAMAH?

 Anak saudara tarik diri cabar Hadi di Marang | Free Malaysia Today (FMT)


Walaupun antara kalian ada pertelagahan isu politik setiap kali sdra Miqdad Zakaria menulih lepaih subuh saban hari, dalam isu saman RM450k oleh Dusuki dari parti lebai... Bukan bererti menyokong tetapi perlu berfikir secara betul & baik.

Di fahamkan 3 individu yang di saman oleh Dusuki iaitu sdra Miqdad Zakaria & Ketua Pemuda Pakatan Harapan Kubang Kerian, Abdullah Zawawi Abdul Wahab tidak menerima writ saman adalah sebab & punca sehingga di kenakan penghakiman engkar gagal hadir bicara kes berkenaan. Ekoran itu mahkamah sesyen Kuala Terengganu tetapkan taksiran gantirugi RM200,000 bagi ganti rugi am beserta kos untuk kes pertama. Kes kedua pula sebanyak RM200,000 bagi ganti rugi am dan RM50,000 untuk ganti rugi teladan beserta kos.

Soqang lagi yang Dusuki ni saman ialah ketua pemuda Amanah Kelantan iaitu Hazmi Hassan. Yang ini pula di wakili peguam Faiz Fadzil utk bicara September 2021 nanti.

Sekali lagi perlu di beritahu, tidak suka bagaimanapun kalian pada sdra Miqdad dalam posisi politiknya, perkara betul perlu di lakukan. Apa perkara betul tersebut?

Kes ini perlu di buat permohonan utk di bicarakan semula. Semua hujah pembelaan & lawan perlu berada di depan hakim. Persoalannya apakah si Dusuki itu takut berlawan dgn adil di mahkamah ? Jika hantar writ saman ke bukan empunya badan tiba2 nak dapat duit mudah dlm tuntutan proses penghakiman engkar... itu adalah suatu perkara yg paling lemah oleh pihak plaintif.

Kami pun nak dengar hujah plaintif, juga hujah defendan. Proses itu perlu berlaku...

Hantarkan notis, dapatkan tarikh bicara semula. Jika sdra Miqdad & rakan yg lain gagal dlm bicara, itu baru kalian ulaskan dgn baik. Jika nak beri si Dusuki tu duit mudah kemudian syok dia tabur ayaq lioq lg merata tempat, fahamilah itu adalah kekuatan tenaganya setakat itu saja yg diri beliau buleh lakukan.

Dalam hal ini, kami simpan nukilan sehingga perbicaraan selesai. Dusuki & 3 yang di saman tersebut perlu berada di padang rata.

Yang berkarya:

Gino Marvela

aka Gin Marvel.

 

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

Jangan Sampai Nanti Orang Panggil PM Paling BoDoH Dalam Sejarah...