1. Order of Discharge on Payment of Fine yang dikeluarkan oleh Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur memberi kuasa kepada Pegawai Penguasa Penjara membebaskan Najib dengan serta merta.
2. Apabila dibebaskan, adakah Najib perlu lagi menjalani baki tempoh penjaranya sebagai Tahanan Rumah"... Sudah tentu tidak perlu sebab telah dibebaskan!!!
3. Najib telah diperintah menjalani hukuman penjara selama 15 tahun bagi kesalahan 1MDB sebaik sahaja tamat hukuman penjara bagi kes SRC.
4. Apabila Najib telah diberi pembebasan oleh MTKL melalui " Order of Discharge on Payment of Fine" pada 6.11.2026, maka hukuman penjara ke atas Najib bagi kesalahan 1MDB hendaklah bermula serta merta sebaik sahaja Najib dibebaskan dari penjara bagi kes SRC kecuali perintah pembebasan Najib oleh MTKL ditarik balik.


No comments:
Post a Comment