PELABURAN BARU 170 BILLION


 

5 comments:

Anonymous said...

Sila tuan perhatikan bagaimana malaysiakini downplayed & langsung tak bagi berita ni jadi headline news padahal ini berita penting. Di berita bahasa melayu malaysiakini, berita ringkas dari BERNAMA dengan sengaja disusun dibawah, padahal berita ini baru saya keluar & jadi headline news portal2 berita lain seperti sinar harian, malaymail, the star, utusan malaysia dll. Isu Syed Saddiq yg masih nak diperbesarkan

Unknown said...

Di ruangan berita bahasa inggeris, malaysiakini masih tak melaporkan & dengan sengaja delay berita ini.

Harap tuan waspada dgn kerja2 jahat malaysiakini. Sila cermati laporan2 mereka hanya 20% positif & selebihnya 80% negatif terhadap anwar & kerajaan perpaduan.

Perhatikan dgn teliti berita & headline yg ditulis oleh Isabelle Leong, Geraldine Tong, Syakira Buang, Puteri Aisya Sufian & Andrew Ong. Mereka ini adalah kumpulan wartawan malaysiakini yg busuk hati dgn Anwar & kerajaan perpaduan. Kebusukan mereka ini terbau dalam laporan2 mereka. Gaya penulisan mereka ini penuh dengan sindiran, pessimism, bernada negatif & cenderung adu domba.

Puteri aisya Sofian malah memutar belit & dengan niat jahat menulis laporan bohong terkait wawancara khas Anwar dengam rtm beberapa bulan yg lalu. Lain yg dicakap anwar lain yg dilaporkan. Dengan sekelip mata tulisan jahat Puteri Aisya Sofian ini dihujani kecaman oleh cybertroopers & pembenci tegar Anwar.

Unknown said...

Buat pengetahuan tuan juga editor berita bahasa melayu malaysiakini bernama jimadie shah othman juga adalah pembenci tegar anwar. Ini dapat dilihat dari gaya pemberitaan dibawah kemudi beliau. Jimadie ni yg tulis berita anwar patut ditembak hasil dari wawancaranya dgn kassim ahmad beberapa tahun silam.

Sudah sampai waktunya kita menuntut reformasi kewartarwanan secara menyeluruh. Masalah media seperti malaysiakini ini ialah mereka berpegang pada falsafah kewartawanan yg keliru iaitu media kononnya tidak memihak pada mana2. Ini salah. Media wajib berpihak pada kebenaran. Alasan utk tidak memihak hanya membuatkan fungsi media menjadi alat batu api & adu domba masyarakat sebagaimana yg dilakukan oleh malaysiakini.

Unknown said...

Saya punya banyak alasan untuk percaya selain dari malaysiakini BERNAMA, bharian, freemalaysiatoday & astro awani adalah media2 yg ada agenda terselubung yg sedang bersekongkol dengan kekuatan daulah terpendam untuk menjatuhkan kerajaan perpaduan. Harap tuan dapat renung & periksa kebenaran kata2 saya ni.

Media2 ini sedang membina momentum kesangsian & kebencian terhadap Anwar & kerajaan Perpaduan. Harap penggerak tuan & penggerak media PH & kerajaan Perpaduan peka terhadap agenda media2 ini.

Media PKR & PH kena mula offensive terhadap media2 ini. Kena ada pencerahan pada masyarakat bagaimana media2 ini memanipulasi berita untuk membentuk persepsi negatif terhadap Anwar selama ini.

Unknown said...

Media PKR & PH kena mula offensive terhadap media2 ini. Kena ada pencerahan pada masyarakat bagaimana media2 ini memanipulasi berita untuk membentuk persepsi negatif terhadap Anwar selama ini.

Media2 ini lah yg selama ini menjadi musuh dalam selimut, gunting dalam lipatan. Baling batu sembunyi tangan. Saban hari kilang berita adu domba ini terus dibiarkan. Semakin dekat PRN semakin banyak berita2 negatif & cari kudis terhadap Anwar & kerajaan Perpaduan. Harap ada strategi yg berkesan terhadap media2 ini sebelum terlambat.

(function() { var d = document, w = window; w

PANGLIMA PKR YANG HEBAT GAH MASA PEMILIHAN PARTI, PASTIKAN KAMU SEMUA BEKERJA KERAS JIKA TIDAK MAHU PMX DI MALUKAN.

  CABARAN PRN BUAT PMX Hanya kira-kira dua atau tiga minggu lagi, DUN enam negeri – Selangor, Pulau Pinang, Negeri Sembilan, Kedah, Terengga...