ORANG KAYA MINTA DERMA DARI ORANG MISKIN...?

 

May be an image of 1 person, sitting and text that says "i About this website HARAKAHDAILY.NET PAS rayu sumbangan untuk Tabung PRN Melaka"Jika kamu kata ia satu jihad dan ingin mencontohi Nabi dan sahabat...sekarang di dlm PAS ada ramai Menteri dan Timbalan Menteri. Ada 8 Menteri dari PAS minta sahaja mereka sumbangkan RM 50ribu seorang dah tentu terkumpul RM400 ribu.
Minta pada 3 MB RM50 ribu seorang dan RM30 ribu pada setiap Exco PAS dalam kerajaan Kelantan, Terengganu, Kedah dan Perak. Itu belum lagi mereka yg memegang jawatan dalam GLC. Saya yakin RM 1 juta dengan mudah dapat dipungut. Kenapa nak menyusahkan orang yang sudah susah?
Cukup-cukup kalian membodohkan ahli dan penyokong. Mereka tu ramai yang hidup menjual kuih, sayur, ikan, nelayan, penoreh getah yang kurang pendidikan yang kalian ambil kesempatan ke atas mereka dengan menjual agama atas nama jihad sedangkan kalian sendiri tak berjihad atau menunjukkan contoh untuk berkorban demi agama.
Saidina Umar punya miskin sampai musuh tak kenal mana pemimpin dan mana rakyat marhaen. PAS pengikut naik motor kapcai pemimpin naik Velfire. Kemudian mahu minta sumbangan lagi pada org miskin konon atas nama jihad.
Sdgkan pemimpin PAS yang berjawatan Menteri, Tim Menteri, MB, Exco dan GLC rata-rata pendapatan RM 30k sebulan ke atas termasuk elaun mereka. Tolong jgn suka menipu atau ambil kesempatan boleh tak! Kesian sikit dekat orang kampung tu.

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

'Masa untuk saya sertai KEADILAN, Generasi muda bosan politik lapuk' - Dr Maszlee

  Sungguhpun Pakatan Harapan (PH) kalah dalam Pilihan Raya Negeri Melaka baru baru ini, namun bagi Ahli Parlimen Simpang Renggam, Dr Maszlee...