DI RUSSIA JURURAWAT TIDAK BERPAKAIAN UNTUK BERI KESAN PSIKOLOGI PADA PESAKIT

 

NORMAN RADUAN

Di Malaysia jika buat psikologi begini saya bimbang ada virus baru muncul iaitu 'virus sexual predator' haaaaDescription: 🤣. Takut tak cukup katil...Ok serius cara ini ia tidak sesuai utk agama dan budaya kita walaupun mungkin ada benarnya dari sudut Sains.

Apapun apa mesej yg tersirat sebenarnya yg ingin saya sampaikan ialah psikologi....Be positive. Melawan penyakit ini 'mindset' kita memainkan peranan yg sgt besar. Contoh kalau kita demam... on the way ke Klinik kita dah feel better 20%, masuk bilik nampak muka Dr nak rasa better...belum makan ubat lagi.

So tanpa makan ubat baru on the way bertemu Dr dan nampak muka Dr 40% demam or sakit kita dan reda atau dah kebah kata org Melayu. Moralnya apa yg kita mahu buat samada berniaga, uruskan keluarga, melawan sakit, lawan kezaliman semua itu 'mental' kena kuat. Kalau tak kuat layan Tik Tok je la.

 May be an image of 1 person and text that says "Chritine A. Siose 2d. đ+ Covid 19: In Russia, the female nurses don't wear uniforms in man's ward because they'd studied that the male patient feel happier when they see nurses unclothed... which help their immune system system fight the corona virus."

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

KERAJAAN PULAU PINANG JANGAN BAYAR KECUALI BAWA KES INI KE MAHKAMAH DENGAN FAKTOR SEJARAH DAN PERJANJIAN YANG ADA.IHSAN KERAJAAN PERSEKUTUAN BOLEH DICABAR

  Tambah 10 kali ganda – Sanusi tuntut RM100 juta setahun atas ‘pajakan’ P Pinang Predeep Nambiar  - October 27, 2021 3:37 PM 760 Shares   6...