NASIHAT KU BUAT HADI AWANGMiqdad Zakaria.

D peribadi dad sangat kesian tengok ayah chik kerana terpaksa tukar lidah dalam membuat kenyataan demi untuk menjaga sebuah parti bernama PAS.. 

Dad rasa baik ayah chik tumpu kepada dakwah dan sasarannya kepada golongan bukan islam sahaja.. Ayah chik masuk ke semua tempat agama lain untuk berdialog dan mencari titik persamaan.. Mana tahu ada di kalangan mereka mendapat hidayah disebabkan usaha dakwah ayah chik.. 

Atau pun.. 

Ayah chik tumpu kepada tarbiah untuk walaun's PAS yang ramai di kalangan mereka berlidah cacat.. Selalu memaki hamun dan mencarut.. Mana tahu berkat usaha tarbiah ayah chik kepada mereka.. Mereka boleh jadi soleh dan dikurniakan lidah yang fasih dalam membaca dan menghuraikan ayat² Allah.. 

Jadi.. 

Kalau semua itu berjaya.. Nama ayah chik juga yang baik.. Semua orang akan hormat ayah chik.. Dan sejarah ayah chik dalam mengislamkan tokoh² agama bukan islam akan  terpahat kemas dalam lipatan sejarah.. 

Dad bukan nak kipas ayah chik.. Cuma nak selamatkan ayah chik jer.. 

😁😁


No comments:

HADI FAHAM TAK DARURAT ITU UNTUK APA?

Hadi ni tau apa pasal darurat?  Cakap benda yg dia tak tahu, tapi mahu juga buat hukum wajib.  Cuba tanya dia, apa perbezaan undang2 atau SO...