AKTIVITI DSAI SEPANJANG MINGGU


31, oktober 2019

https://www.facebook.com/anwaribrahim.keadilan/videos/1476927762469699/?t=0

Selalu saya sebut bahawa soal penguasaan Bahasa Kebangsaan tidak harus dikompromi oleh sesiapa sahaja yang bergelar rakyat Malaysia. Gesaan ini juga terpakai kepada pimpinan dan ahli-ahli Parlimen dalam semua kalangan kaum dan etnik. Dalam masa yang sama juga, penguasaan bahasa lain seperti Inggeris dan Mandarin tak boleh dikesampingkan. Apa pendapat semua?


31 oktober 2019
Penguasaan terhadap perubahan digital adalah penting untuk mengukuhkan ekonomi Malaysia di samping bantu menjana pendapatan buat golongan miskin dan tercicir. Saya menjemput anda untuk bersama-sama dalam Digital Futures Conference pada hujung minggu ini di KL.
Sarjana tempatan dan dari seluruh pelusuk dunia akan bersama meneroka kedinamikan teknologi dan masa depan. Ini perlu dilakukan dengan kritis, terutamanya berkaitan aspek teknologi yang akan memberi kesan ke atas bisnes, masyarakat, agama dan budaya. Cendekiawan semasa Ziauddin Sardar akan turut bersama menyampaikan ucapan.

Tiada penerangan foto disediakan.


KONVENSYEN KEADILAN WILAYAH PERSEKUTUAN
#KonvensyenKEADILAN2019 ruang untuk wakil anak muda, wanita, ahli akademik dan masyarakat madani melontarkan idea untuk KEADILAN selepas lebih setahun pentadbiran Kerajaan Persekutuan Pakatan Harapan.
Senarai Pemidato Khas:
1. Wakil Anak Muda, MUHAMMAD SYAHMI
2. ketua Dasar Sosial UNICEF, STEPHEN BARRET
3. ketua Pegawai Eksekutif IDEAS, ALI SALMAN
4. Wakil Wanita, ANDIK ELIESKUSMIRAN AMIRUDIN
Pemidato pimpinan kanan KEADILAN:
1. Presiden, ANWAR IBRAHIM
2. Ketua Wanita, HANIZA TALHA
3. Setiausaha Pengelola, NIK NAZMI NIK AHMAD
4. Pengerusi Wilayah, ZAHIR HASSAN

Menghadiri Konvensyen KEADILAN Wilayah Persekutuan hari ini di Dewan Tunku Abdul Rahman Pusat Pelancongan Malaysia (MaTiC).
Dalam ucapan saya tekankan kepada pimpinan untuk memimpin secara adil dan tidak menyalahgunakan kuasa yang telah diamanahkan oleh rakyat.
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, tersenyum, cermin mata dan rakaman dekat
Imej mungkin mengandungi: 7 orang, orang senyum
Imej mungkin mengandungi: 2 orang, orang di atas pentas, orang berdiri, orang ramai dan dalaman
Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang, orang ramai dan dalaman

Klinik Kesihatan Percuma Port Dickson
Hampir 300 orang hari ini telah menjalani pemeriksaan serta mendapatkan rawatan secara percuma di Pusat Khidmat Rakyat Parlimen Port Dickson.
Program Klinik Kesihatan Percuma ini dianjurkan oleh Pusat Khidmat Rakyat Parlimen Port Dickson dengan kerjasama Klinik Pakar Perubatan USIM.
Turut hadir memberi sokongan ialah Ketua Polis Daerah Port Dickson Supt. Aidi Sham Mohamed serta wakil-wakil MPKK Port Dickson.
Bagi pihak Pusat Khidmat Rakyat Port Dickson, kami mengucapkan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan kepada Klinik Pakar Kesihatan USIM yang diketuai oleh Dr Radzniwan A Rashid serta pasukan yang komited hadir pada hari ini.

Imej mungkin mengandungi: 1 orang, tersenyum, duduk
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, berdiri dan duduk
Imej mungkin mengandungi: 7 orang, orang duduk dan orang berdiri
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, duduk
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, duduk
Imej mungkin mengandungi: 4 orang, orang berdiri dan orang duduk
Imej mungkin mengandungi: 2 orang


Hadir ke majlis Rumah Terbuka Deepavali di Banting. Turut hadir Ahli Parlimen Kuala Langat Dr Xavier Jayakumar. Semoga perayaan Deepavali terus memperkukuh kerukunan dan jamak budaya di Malaysia.

Imej mungkin mengandungi: 11 orang, orang berdiri

Imej mungkin mengandungi: 5 orang, orang senyum, orang berdiri dan jambang
Imej mungkin mengandungi: 7 orang, orang senyum, orang berdiri, kanak-kanak dan luaranNo comments:

(function() { var d = document, w = window; w

  Hadi anggap nafsu ibarat kuda liar, netizen sindir pemimpin bernafsu ‘tebuk atap’ Oleh FAZLI RADZI   /  April 20, 2021 Presiden Pas, Datuk...