KEADILAN perlu terus berjuang, maruah dan harga diri tiada gantinya


POSTED BY AMIR WRLR

Abang Dzulkefly dari KEADILAN Mukah menyeru semua ahli parti yang dianggotainya supaya meneruskan perjuangan yang dilaungkan sebelum ini.

Beliau beranggapan, tindakan Ahli Parlimen Julau, Larry Sng meninggalkan KEADILAN tidak harus diratapi sebaliknya perlu berpijak di bumi yang nyata.

"Rakan seperjuangan, ahli PKR Mukah khasnya dan Sarawaknya. Yang patah akan tumbuh yang hilang akan berganti.

"Kalau takut dilanda ombak jangan berumah di tepi pantai. Jika takut dengan kepanasan jangan duduk di dalam dapur.

"Kita telah melihat yang pergi dengan alasan mereka yang benar kerana sudah mencapai sasaran mereka," katanya.

Justeru, Abang Dzulkefly mahu melihat ahli-ahli KEADILAN terus bergerak kerana perjuangan masih jauh dan berliku.

"Ketahuilah yang kekal bersama kita adalah orang-orang yang hebat belaka. Itu sebabnya kita tetap teguh dengan perjuangan ini.

"Yang kekal bersama kita adalah mereka yang kukuh pendiriannya, jelas halatuju perjuangannya, mantap hujahnya dan orang-orang yang berani belaka.

"Kita sedari, mereka yang masih bersama, juga pernah menerima tawaran dan ganjaran yang lumayan, tapi tiada nilai berbanding maruah dan harga diri yang tiada gantinya.

"Biarkan mereka pergi dengan lambaian mesra, tanpa rasa kecewa dan jangan sekali berdendam jiwa kerana di hadapan kita masih banyak tugas dan amanah yang kita perlu galas," katanya.


No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

SYARIKAT RM160B DIASASKAN RAKYAT MALAYSIA, AS YANG UNTUNG?

Syarikat RM160b diasaskan rakyat Malaysia, AS yang untung? Oleh:  Redzuan RF8 Media April 19, 2021 Share Rancangan syarikat e-hailing dan pe...