Cepatkan program vaksinasi Covid-19 – Kit Siang

 

Pasukan Tindakan Imunisasi Covid-19 Malaysia (CITF) perlu bersidang dan mempertimbangkan cara mempercepat pelaksanaan program vaksinasi kebangsaan.

Ahli Parlimen Iskandar Puteri, Lim Kit Siang berpendapat bahawa hal ini penting bagi supaya negara kita dapat mula pulih sepenuhnya dalam tahun 2021.

“Cadangan daripada Presiden Persatuan Hospital Swasta Malaysia, Dr Kuljit Singh, supaya diwujudkan satu program vaksinasi yang berjalan selari dan serentak dengan program vaksinasi kerajaan patut diberikan pertimbangan,” kata Veteran DAP tersebut dalam satu kenyataannya hari ini.

Kit Siang menyeru kerajaan Malaysia agar turut sama mempercepatkan pelaksanaan vaksinasi Covid-19 selepas Presiden Amerika Syarikat, Joe Biden, mengumumkan pemecutan pelaksanaan program vaksinasi Covid-19 di Amerika Syarikat, menjanjikan bekalan vaksin yang mencukupi untuk “semua orang dewasa di Amerika menjelang penghujung bulan Mei”, berbanding dengan sasaran menjelang bulan Julai sebelum ini.
No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

SYARIKAT RM160B DIASASKAN RAKYAT MALAYSIA, AS YANG UNTUNG?

Syarikat RM160b diasaskan rakyat Malaysia, AS yang untung? Oleh:  Redzuan RF8 Media April 19, 2021 Share Rancangan syarikat e-hailing dan pe...