HIMPUNAN ULAMAK TAPI HENTAM ANWAR


Perwakilan-Perwakilan yang mewakili pemuda-pemuda negeri nampaknya lebih banyak menghentam PKR dan Anwar Ibrahim berbanding menghentam UMNO.
Rasanya lebih banyak hentam Ketua Pemuda dan SU Pemuda berbanding UMNO.
Eloklah tu.
Dah semakin berjaya agenda PERPADUANG dgn UMNO dimulai dgn Pemuda.

Wan Azizah layak jadi MB Selangor dari sudut Islam, kata NGO


Pengarah Cesmacs Dr Muhammad Nur Manuty pada sidang media hari ini di Shah Alam, Selangor. – Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Raiezal,17 September, 2014.Pengarah Cesmacs Dr Muhammad Nur Manuty pada sidang media hari ini di Shah Alam, Selangor. – Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Raiezal,17 September, 2014.Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail layak menjadi menteri besar Selangor yang baharu memandangkan sejarah Islam dan beberapa fatwa juga membuktikan wanita tidak ada halangan memegang jawatan tersebut, kata Dr Muhammad Nur Manuty.
Pengarah Kajian Modeniti dan Masyarakat Sivil (Cesmacs) itu berkata, isu kepimpinan wanita tidak menjadi halangan daripada segi syarak kerana hal yang sama juga berlaku di Pakistan dan Bangladesh.
"Kita mempunyai keyakinan tinggi Dr Wan Azizah akan menjadi pemimpin yang bertanggungjawab seandainya beliau diperkenankan Sultan Selangor," katanya pada sidang media di Pusat Khidmat Rakyat Kota Anggerik di Shah Alam, hari ini.

Hujah daripada hadis riwayat Abi Bakrah turut digunakan:"Tidak akan berjaya bagi sesuatu kaum seandainya urusan pemerintahannya diketuai seorang perempuan". – 17 September, 2014.

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

(LIVE) Dr Mujahid: Jet Mewah, Iklan Judi, Kakitangan Awam Wakaf Gaji & T...