SAYA MUNGKIN AKAN DITAHANAlor Setar 12 Julai.Ketua umum PKR Dato Seri Anwar Ibrahim sekali lagi memberi penjelaskan bahawa beliau berkemungkinana ditahan .Beliau berkata demikian ketika mengadakan sidang akhbar selepas berceramah bersama Menteri Besar Kedah Ustaz Azizan Razak dan juga Presiden PAS Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang.

Menurut maklumat yang diterima , beliau yang akan dipanggil pada 14 Julai ini pada jam 2 petang untuk diambil keterangan berhubung soal liwat yang dituduh keatas beliau di balai polis jalan Travers.Kebimbangan mengenai beliau ditahan menaikkan semangat beliau untuk terus menentang tuduhan yang dikenakan keatas beliau.dan berikrar akan melawan “saya akan lawan terus lawan” demikian ketika Anwar lagi dalam berceramah.

Sementara itu dalam satu sidang akhbar slepas berceramah beliau menjelaskan kepada soalan yang ditanya berhubung dengan panggilan dari pihak polis supaya hadir. “saya mempunyai pegalaman yang lepas dan sudah tentulah ianya sedikit sebanyak meninggalkan pengalaman dan apa yang pastinya orang yang sama juga turut berada dalam permainan politik ini.Cuma saya berharap mereka menghormati undang-undang”. Demikian jelas beliau .

Anwar juga turut menjelaskan bahawa beliau berpegang kepada janji Perdana Menteri bahawa keselamatan beliau adalah dijamin dan undang-undang dihomati. “Saya juga berasa bimbang berhubung dengan apa yang akan berlaku nanti.Pengalaman lama menjadikan saya berhati-hati,namun jaminan Perdana Menteri sedikit meyakinkan.

Sementara itu apabila ditanya berhubung dengan soal usul dari ketua pembangkang pada hari Isnin ini, belau berkata “kita tunggu dan lihat pada hari isnin ini”, jelas beliau lagi.

Anwar juga turut mengulangi bahawa jika kerajaan yang memerintah ini tidak di tumbangkan , harga barang pasti akan naik dan juga ekonomi akan merudum dalam jangkamasa 2 ke 3 bulan akan datang, dan terus mengulangi lagi bahawa komintmen kerajaan Pakatan Rakyat adalah untuk kesejahteraan rakyat dan berjanji akan menurunkan harga minyak jika diberi peluang memerintah.Beliau berceramah di hadapan lebih 70,000 yang hadir memenuhi komplek PAS batu 9 Kota Sarang semut dekat Alor Setar .

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

TIDAK RASA BERDOSAKAH MEMFITNAH?

“Oleh itu, saya telah mengarahkan Peguam saya untuk mengambil tindakan undang-undang di mana satu Notis Tuntutan telah diserahkan kepada Raz...