PH dan UMNO diambang perpecahan...

 

Image may contain: 1 person, text that says "Guna logo Warisan atau Amanah mungkin pilihan terakhir Pejuang -Mahfuz Abd Hadi Che Awang Januari 19, 2021 14:33 MYT"


NORMAN RADZUAN

4 SOALAN UTK DIJAWAB MAHFUZ

Kita sudah jemu menjelaskan kpd puak2 ini bahawa Mahathir dan Muhyiddin berbalah itu hanyalah sandiwara. Kita juga sudah jemu memberitahu bahawa Mahathir hanya mahu memecah belahkan PH dan di pihak lagi satu tugasnya hanyalah utk memecah belahkan UMNO.

Strategi pecah dan perintah sgt popular dimainkan oleh Mahathir sejak sekian lama. Bila PH dan UMNO berpecah sokongan ahli dan penyokong mereka berpecah dan ia akn memberikan kelebihan kpd PN terus berkuasa.

Atau UMNO akn cuba dihijack oleh PN dgn menggunakan kekuatan yg ada pada Hishamuddin, Annuar Musa, KJ dan barisan Menteri yg setia. Perkara ini akn cuba dilakukan sepanjang tempoh darurat. Begitulah juga PH akn cuba dihijack Mahathir dgn membawa masuk gabungan baru iaitu Bersatu+Pejuang, DAP, PAN, Warisan.

Tapi pemikiran Mahfuz tak akan sampai level itu utk memikirkannya. Jadi kita sudah penat. Sekadar ingin bertanya kpd Mahfuz 3 soalan...

1. Jika Mahathir & The Gang mahu menggunakan logo Amanah dlm PRU15... Amanah mahu gunakan logo apa bersama PH dlm PRU nanti... ?

2. Sewajar Mahathir yg keluarkan kenyataan tentang logo ini... Mahfuz kamu siapa menjadi jurucakap kpd Mahathir & The Gang? Ahli Pejuang pun bukan, Presiden PAN bukan? Jgn jadikan permuafakatan PH seperti AJK Kampung buat keputusan sesuka hati.

3. Mahfuz kena faham kita dpt anggarkan 1-2 juta pengundi akan buat undi protes jika Mahathir dibawa ke dlm pasukan PH atau kini namanya GC... Soalannya kamu mahu 4 org yg tiada ahli dan pengikut dgn menolak kehendak berjuta penyokong PH?

4. Berikan jumlah penyokong dan ahli 4 'Pejuang' ini yg dirasakan sgt penting utk menolak kemahuan berjuta penyokong PH?

 


1 comment:

Jsman Tori said...

Jgn marah dia tak habis sekolah. Saya ahli amanah jg tapi saya hanis srkolah.

(function() { var d = document, w = window; w

SYARIKAT RM160B DIASASKAN RAKYAT MALAYSIA, AS YANG UNTUNG?

Syarikat RM160b diasaskan rakyat Malaysia, AS yang untung? Oleh:  Redzuan RF8 Media April 19, 2021 Share Rancangan syarikat e-hailing dan pe...