HADI STATUS UMNO MACAM MANA?


Image may contain: 2 people, text


MOHD MUKHLIS


adi sekarang ini status UMNO macam mana

Dato' Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang

? Dulu Kak Wan di tuduh tolak RUU355 dan hendak di maqam kan di jirat cina, Ahli Amanah pula di kafirkan sebab kritik RUU355.

Tapi bila Guru bentang olok-olok tajuk Akta 355 lepas tu tangguh kiranya boleh berkongsi jirat yang sama tak? Bukankah menipu itu salah satu sifat nifaq yang

Drmaza

terangkan tempoh hari. Tapi kini Guru sendiri kata UMNO tolak RUU355, jadi adakah amanat paradong akan berkumandang semula?

Persoalan dia, adakah PAS takut pada UMNO lebih daripada Allah?

Adakah PAS redha dengan perlembagaan penjajah dan thoghut?

Bukan calang-calang bila agamawan fatwanya terkena atas batang hidung sendiri; tapi sebagai pemilik teropong maksum, takkan guru tak nampak?

Mungkin kita bertuah menjadi saksi hidup kebenaran sabda Nabi SAW yang mana akan datang ulama berhati serigala, yang menjual ayat-ayat Allah demi habuan dunia, di jadikan tandingan terhadap Allah oleh pengikut taksub mereka.

Daripada Abu Hurairah ra. berkata: Rasulullah saw bersabda; “Akan timbul di akhir zaman orang-orang yang mencari keuntungan dunia dengan menjual agama. Mereka menunjukkan kepada orang lain pakaian yang dibuat darIpada kulit kambing (berpura-pura zuhud dari dunia) untuk mendapat simpati orang ramai, dan percakapan mereka lebih manis daripada gula. Padahal hati mereka adalah hati serigala (mempunyai tujuan-tujuan yang jahat). Allah swt. Berfirman kepada mereka, “Apakah kamu tertipu dengan kelembutan Ku?, Ataukah kamu terlampau berani berbohong kepada Ku?. Demi kebesaran Ku, Aku bersumpah akan menurunkan suatu fitnah yang akan terjadi di kalangan mereka sendiri, sehingga orang yang alim ( cendikiawan ) pun akan menjadi bingung (dengan sebab fitnah itu)”.

(H.R Termizi)

 

1 comment:

Anonymous said...

Amanat Paradong tu hikmahnya membawa tok guru mengiktiraf umno... sekurang kurang nya utk menyatukan semula org melayu yg berpecah teruk disebabkan oleh amanat paradong. Kurang lah sket dosa bila berjumpa Allah nanti...!

(function() { var d = document, w = window; w

SYARIKAT RM160B DIASASKAN RAKYAT MALAYSIA, AS YANG UNTUNG?

Syarikat RM160b diasaskan rakyat Malaysia, AS yang untung? Oleh:  Redzuan RF8 Media April 19, 2021 Share Rancangan syarikat e-hailing dan pe...