KISAH TOK MAT HASSAN


Amir Sulaiman


Tokmat ni baik.kalau tanya orang umno n9…mrk akan cerita tokmat ni pg beli nasi lemak naik basikal,pergi tesco pakai selipar,pergi psr mlm berbaju pagoda,pergi kenduri beratur amik nasi sendiri.

Itu je la yang mampu diorg ulang.😅
Nk cerita pencapaian dia...memang xde la melainkan dapat jual tanah peneroka sendayan dan claim dia buat jln baru bukit putus (padahal projek pusat).

Kalau zaman Isa Samad dulu dia jd 'mb PD' dan abai daerah lain,tokmat pulak jadi 'mb Sendayan' dan sangat jarang ke daerah-daerah lain.

Satu lagi dasar dia yang rakyat suka semua peniaga kecil boleh berniaga tanpa lesen dan x perlu permit.tapi peniaga-peniaga ni tetap diganggu mps atas faktor-faktor lain seperti ganggu lalu lintas dan keselamatan.bila ada isu...dia akan jadi  hero peniaga atas dasarnya tadi.

Tapi  apa nk buat,dia duduk dalam umno,parti perkumpulan perompak- perompak berlesen.dan dia juga terhukum oleh rakyat msia pd pru14.terima kasih rakyat Malaysia.

Berbeza dgn zaman Tokmin sekarang.tiada lagi  agihan kontrak pd kroni,adikberadik dan sepupu sepapat.perolehan negeri makin meningkat walaupun kemelut ekonomi dunia kritikal.

Dasar-dasar kebajikan rakyat juga sangat menebal kini.malah tiap minggu tokmin akan mempunyai program rakyat dan pelan pembangunan  disetiap daerah.Tokmin betul2 menunjukkan sifat seorg mb N9 dan bukan MB satu daerah.


No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

TUN M: SIAPA PENYANGAK?

   BOB KELANANG Tun M kata dia sedia kerjasama dengan PN di PRU ke 15. Asalkan tidak ada individu yang digelarnya “penyangak". Di...