SEORANG LAGI PEMIMPIN UMNO SANGGAH ANNUAR MUSA

 

Maaf ya. Biasanya kalau beza sesama sendiri kita hanya bercakap dalam bilik. Oleh kerana 2020 dah nak tutup tirai rasanya nak ikut sama sembang di serambi. Biarlah jiran dengar.

Sejak PRU ke 14 berlaku 12 pilihanraya kecil. 7 daripadanya BN menang. Walaupun tak ada kuasa. Tak ada sumber. Tak ada aparatus.

Tahun 2018 ada 4 PRK. Semua PH menang. Sg Kandis, Seri Setia, Balakong dan Port Dickson.

Tahun 2019 ada 5 PRK. 4 BN menang dan 1 PH-DAP.

BN menang Cameron Highland, Semenyih, Rantau dan Tg Piai. PH menang Sandakan.

Tahun 2020. Ada 3 PRK. Semua BN menang. Kimanis, Chini dan Slim.

Paling klasik di Tg Piai lawan PPBM. Menang lebih 15 ribu majoriti. Begitu juga di Semenyih lawan PPBM yg memerintah.

Sabah kita tak nak bincang di sini. Agak kompleks namun sebagai parti tunggal, Umno lebih banyak di kalangan yg menerajui kerajaan negeri sekarang.

Rakyat sedang memerhatikan kita. Mereka sangat bijak membuat keputusan. Sumber dan aparatus ada peranannya tetapi tidak segalanya.

Banyak lagi faktor yang menentukan kepercayaan mereka kepada kita atau sesiapa. Mungkin yang lepas ada kelemahan kita, namun selepas kita mereka mula buat perbandingan.

PH hanya kuat dalam tahun pertama mereka memerintah. Itu tahun “honey moon”. Lepas tu rakyat buat perbandingan. Bila kena sumbat 5 gol berturut2 mereka kucar kacir. Rumah tangga PH runtuh.

Sekarang pun rakyat masih memerhatikan kita. Bukan bagaimana kita gunakan sumber dan aparatus tapi bagaimana kita menjaga amanah untuk berikan yang terbaik untuk mereka.

Apa-apa pun boleh berlaku.

AHMAD SHABERY CHEEK

Bekas Menteri dan bekas Ahli Parlimen Kemaman.No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

JOM BUANG JUDI....

  Walauns , manusia dalam gambar ni adakah masih hidup lagi atau pun dah arwah. Woiii…… dia orang buat apa tu ??? Hangpa tolong bagi...