MGID

JALAN NAK KENCING LAGIMd Zulaimi KazinMasa Tun angkat sumpah Perdana Menteri hari tu Parlimen pun belum bersidang... apasal kata kena rujuk Parlimen? 

Tun dapat angkat sumpah hari tu bila Kak Wan mewakili PH mencadangakan nama Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai PM mewakili PH. Kenapa Kak Wan yang menghadap Agung? Sebab semua calon PH guna lambang PKR dan Kak Wan sebagai Presiden PKR yang menang dengan majoriti disokong oleh Warisan di Sabah.

Masa Tun M serah jawatan PM kepada Pak Lah dulu pun tak bawa ke parlimen. Begitu juga masa Allayarham Tun Razak meninggal, perlantikan Tun Husein Onn tak serah pada parlimen cukup dgn  TPM sebagai pemangku Pengerusi BN menyembah perkenan KBDYMM YDP Agung. 

Maknanya tidak perlu dibawa ke Parlimen untuk dapatkan undi majoriti MP bagi melantik DSAI sbg PM sbb PH sudah miliki majoriti melainkan ada pengkhianat dalam PH untuk menafikan majoriti PH? Kalau pengkhianat ini berani khianati PH, silakan kita nak kenal secara rasmi muka-muka pengkhianat ini senang kita humbankan mereka ke kerusi pembangkang.
No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

KENAPA PIMPINAN PN BISU BAB TITAH AGONG..

  Kenapa agaknya mereka, termasuk Hadi Awang dan lain2 pemimpin Pas juga masih bisu  dan kelu lidah masing-masing? Adakah pemimpin kerajaa...