KETIKA DR MAZLEE DIPANGGIL UNTUK DISOALSIASAT-INILAH HASIL CAKNA BELIAU TERHADAP IPD BERKENAAN













Dr. Maszlee ni memang out of this planet. One in a million. Aku gelak baca posting ni. Orang panggil dia untuk bantu siasatan. Dia boleh cakna keadaan IPD. Hahaha... Lepas ni boleh jadi Menteri Dalam Negeri pulak. Berseri balai polis semua nanti Apa pun, inilah ciri pemimpin berjiwa rakyat.

Tapi tujuan aku share ni sebab nak rakyat buka mata. Bagaimana demokrasi dalam negara kita semakin nazak. Dah pakai life support. Dr. Maszlee dipanggil atas kesalahan MENYAKSIKAN Angkatan Muda Keadilan menyerahkan memo kepada SPRM berkenaan kes Azam Baki.
What? This is ridiculous!
Mana pergi hak rakyat untuk bersuara? Kalau MP pun kena panggil sebab nyatakan bantahan secara aman, apa pula akan terjadi kepada rakyat yang tiada apa-apa jawatan? Pakcik dan makcik yang meniaga warung atau menoreh getah?
Saat negara lain gagah mara ke hadapan menuju ekonomi dan perlaksanaan demokrasi yang lebih baik, kita pula berlangkah-langkah ke belakang. Apa yang akan terjadi kepada Malaysia kalau berterusan ditadbir secara anti demokrasi seperti ini?
Sebab tu penting kita memilih pemimpin yang betul. Yang jujur terhadap amanah, yang setia bersama rakyat, yang ikhlas menjalankan tanggungjawab. Kerana jika kita pilih pemimpin yang rosak, maka akan rosak jualah masa hadapan generasi kita yang akan datang.
Negara ini bukan milik kita. Kita pinjam daripada anak cucu kita. Tidakkah malu kita nanti jika kita pulangkan kepada mereka sebuah negara yang telah rosak? Dan tangan kitalah yang merosaknnya. Melalui undi kita. Fikirkanlah...

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

Makan Rasuah Boleh Janji Jangan Kritik Kerajaan Melayu Isle?