UNTUNG JADI KAYANGAN...BANYAK FAEDAH DAPAT MACAM DALAM FILEM TAMILJANGAN LUPA BUAT KENDURI KESYUKURAN.


May be an image of 2 people, headscarf and text that says "malaysiakini Neelofa lepas kes langgar SOP di Nilai Mahkamah Majistret Seremban melepas tanpa membebaskan Neelofa terhadap pertuduhan melanggar SOP PB di kedai karpet di Nilai, Mei lalu. DECEMBER 1, 2021 AT 11:58 AM ULOFA @nilofa.hq nilofa."


Hello encik! Korang.boleh ketawa sekejap je tau. Sebab korang marhaen. Tengok kayangan. Dorang boleh ketawa selamanya. Jelas buat kesalahan pun boleh lepas. Pergh!

Apa kena mengena Neelofa mengandung dengan kesalahan yang dia buat? Lepas ni sesiapa yang buat salah, lekas-lekas mengandung sebelum perbicaraan supaya boleh dilepaskan.
Kalau seorang yang bela diri elak dirogol hingga penjenayah terbunuh boleh dihukum, kenapa yang langgar undang-undang pencegahan penyakit seperti ini boleh terlepas?
Nyata ada perbezaan layanan terhadap seorang yang berduit, yang berpengaruh dengan seorang marhaen. Adakah keseriusan dalam menegakkan undang-undang? Kalau marhaen disaman tanpa bicara. Kalau kayangan dibicarakan pun lepas.
Patutlah ada kayangan kata dia boleh ketawa untuk banyak tahun. Tapi tak. Allah Maha Adil. Ketawalah sepuasnya sekarang. Semoga boleh juga ketawa di hadapan Allah kelak.

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

Makan Rasuah Boleh Janji Jangan Kritik Kerajaan Melayu Isle?