SALAM 5-3..TAKIYUDDIN TOLONG MENANGKAN PH DI SANDAKAN

Salam 5-3
Imej mungkin mengandungi: 14 orang, termasuk Jaffari Waliam, orang senyum, orang berdiri dan orang ramaiMendiang Stephen Wong menang di P.186 Sandakan dengan majoriti 10,098 undi.. Anak mendiang, Vivian Wong menang dengan majoriti 11,520 undi..
DAP berjaya merampas kawasan majoriti Muslim di PDM Sim Sim dan PDM Pulau Berhala.. Ini bermakna DAP menyapu bersih semua 17 PDM di Sandakan..
Semenanjung boleh belajar dari Sabahan bagaimana nak kubur BN dan sekutunya.. Kita telah buktikan rakyat Sabah menolak BN walaupun dengan kehadiran Bossku Najib Razak di Sandakan..

Oleh RODELIO JUNJUN TAUCAN
SANDAKAN: Keputusan tidak rasmi Pilihan Raya Kecil Parlimen Sandakan menyaksikan calon DAP, Vivian Wong menang dengan majoriti 11,521 undi.
Kemenangan besar itu dicapai walaupun peratusan keluar mengundi rendah iaitu hanya 54.22 peratus.
Vivian memperoleh 16,012 undi berbanding pencabar terdekatnya iaitu Datuk Linda Tsen Thau Lin daripada Parti Bersatu Sabah (PBS) yang hanya meraih 4,491 undi.
Suruhanjaya Pilihan Raya dijangka mengumumkan keputusan rasmi sebentar lagi.

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

TAKAT SUARA HANGPA MAHIADDIN TARAK DENGAR LAH...MENTERI DIA BANYAK KAYU REPUT...

  Surat terbuka untuk PM: Pengusaha restoran rayu benar makan di kedai FMT Reporters  - May 7, 2021  80 pemilik, pengurus dan chef restoran ...