BELUM SAMPAI LAGI TAHAP WAKIL BEBAS MENJADI WAKIL UNTUK RAKYAT.

Suara Ketiga pula di Parlimen

Monday, 07 June 2010 1:35 PM Oleh Noor Safinas (Emel penulis ini)

KUALA LUMPUR : Lima ahli parlimen bebas mengumumkan pembentukan 'Konsensus Bebas' dalam usaha untuk bertindak dengan lebih "efektif, berkecuali dan tidak memihak mana-mana parti" hari ini.

Kumpulan itu dianggotai Wee Choo Keong (Wangsa Maju), Datuk Zahrain Mohamad Hashim (Bayan Baru), Tan Tee Beng (Nibong Tebal), Mohsin Fadzli Samsuri (Bagan Serai) dan Zulkifli Nordin (Kulim Bandar Baru).

Zahrain dipetik berkata, 'Konsensus Bebas' bertujuan menjadi kuasa ketiga di Dewan Rakyat.

"Kita percaya pembentukan Konsensus Bebas adalah penyelesaian terbaik bagi kami sebagai ahli parlimen untuk mengemukakan isu-isu nasional dan berkepentingan umum secara bersama dan berkesan," kata Zahrain.

"Konsensus Bebas akan sentiasa berpendirian bebas berasakan kepada inspirasi rakyat dan negara.

"Konsensus Bebas ini akan memberi fokus kepada pembentukan dasar yang meletakkan keutamaan rakyat," tambahnya lagi.

Ditanya sama ada seorang lagi wakil rakyat Bebas iaitu ahli parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali akan turut dijemput untuk menyertai Konsensus Bebas, Zahrain berkata, pihaknya masih belum lagi membincangkan perkara itu.

Zahrain berkata sebagai wakil rakyat Bebas, kumpulan mereka tidak akan menyebelahi sama ada pihak kerajaan atau pembangkang.


No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

SYARIKAT RM160B DIASASKAN RAKYAT MALAYSIA, AS YANG UNTUNG?

Syarikat RM160b diasaskan rakyat Malaysia, AS yang untung? Oleh:  Redzuan RF8 Media April 19, 2021 Share Rancangan syarikat e-hailing dan pe...