Teruk Ismail Sabri diberi tekanan

 Teruk Ismail Sabri diberi tekanan


NORMAN RADZUAN

Mahu kembalikan RM100b wang rakyat kepada rakyat?

NAJIB BAKAL PM KE 10

Sudah beberapa kali majlis pertemuan dgn ahli, Ketua Bahagian dan parti komponen. Utk apa atau apa keperluan buat majlis2 seperti ini?

Sebenarnya ia sekadar tekanan kpd Ismail Sabri utk membubarkan Parlimen. Dlm erti kata lain meminta Ismail Sabri meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri.

Mengapa perlu acara khas perjumpaan Presiden UMNO dan Perdana Menteri? Sdgkan mereka sentiasa boleh berjumpa di Majlis Tertinggi, Top 5 dan majlis tertutup. Ia sebenarnya hanya perang psikologi utk Ismail segera bubarkan Parlimen.

Semalam kita dikejutkan pengakuan Deepak wang Najib curi dari rakyat RM100 billion dan bukan RM 50 billion. Malah kata Deepak wang otu semua berada di luar negara.

Kemudian ramai yg PM… bagaimana boleh Najib tidak dilucutkan jawatan sebagai ahli Parlimen .Saya kata begini… ramalan saya bila PRU15 berlaku… akn ada PM Interim. Selepas itu akn diserahkan kembali kpd Najib.

Saya tidak pasti mengikut perlembagaan adakah Najib layak utk menjadi calon Parlimen dari penjara dgn alasan masih menunggu proses pengampunan. Sepertimana berlaku skg dia masih bergelar ahli Parlimen. Lagipun ini negara Bolehland… mereka boleh buat apa sahaja.

Jika rakyat mahu wang RM 100billion wang rakyat itu dikembalikan kepada rakyat… ayuh kita sama2 jatuhkan BN. Kita telah lakukan pada 2018 tetapi telah dikhianati. Kita lakukan sekali lagi.

 

No comments: