BERTANDING TIDAK..PACAKBENDERA SAJA ..NGIDAM JUGA JAWATAN.?

 Elly Putra


KUALA LUMPUR: Pas berhak mendapat tempat bagi menganggotai Kabinet atau Dewan Undangan Negeri (DUN) negeri Sabah.

Timbalan Presidennya, Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, perkara ini telah dipersetujui di peringkat awal dalam semua parti Gabungan Rakyat Sabah (GRS) kerana mengukuhkan lagi permuafakatan antara parti.

“Kami menyambut baik cadangan tersebut. Ia akan memperkuku muafakat politik. PAS akan menanti pengumuman rasmi dibuat.

“Sepanjang kempen, jentera parti telah turun bagi sepenuhnya dan saya sendiri telah menggerakkan lebih 500 petugas parti bagi membantu kemenangan rakan-rakan yang bertanding di sana,” katanya kepada Utusan Malaysia.

BN sebelum ini mencadangkan agar kerajaan baharu negeri di bawah bayu melantik wakil pemimpin mereka seperti Pas untuk menganggotai Kabinet atau DUN itu.

Bagaimanapun, Seorang Ahli Dewan Undangan (ADUN) Sabah menimbulkan kebimbangannya mengenai cadangan melantik wakil dari Pas menyertai DUN dan Kabinet negeri yang baru dibentuk.

ADUN Kapayan, Jannie Lasimbang, dalam satu kenyataan hari ini mendakwa bahawa Pas adalah parti yang tidak terbuka terhadap kepercayaan lain dan dengan wakilnya di dalam kerajaan negeri Sabah akan mengganggu keharmonian agama dan kaum.

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

SYARIKAT RM160B DIASASKAN RAKYAT MALAYSIA, AS YANG UNTUNG?

Syarikat RM160b diasaskan rakyat Malaysia, AS yang untung? Oleh:  Redzuan RF8 Media April 19, 2021 Share Rancangan syarikat e-hailing dan pe...