Friday, April 24, 2020

SETIAP BUNGKUS BANTUAN HANYA BERNILAI RM35, BUKAN RM100…





Dalam pengagihan bantuan ketika CoViD19, ada yang jujur, ada yang tidak jujur. Wartawan Mykini turun ke lapangan untuk mengira jumlah barangan dan nilai.

Ada tempat diberikan dengan nilaian melebihi RM100, tetapi ada yang nilainya RM35 sahaja. Manakala di kawasan yang diwakili MP PH, ada yang langsung dinafikan penerimaan.

Awat jahat sangat sampai sanggup makan sebahagian duit bantuan kepada rakyat?

Pakej Bantuan Kementerian Wanita dan Keluarga.
Kiraan kasar ikut harga runcit...

Beras 5kg - rm13
Minyak masak 1kg - rm2.6
Gula 1kg - rm2.85
Kopi Kapal Api 180g - rm4.50
Bihun Eka - rm3.20
Munchys Lexus - rm4.40
Liptop Ucang Teko 2gx20 - rm3.00
#Total - rm33.55

Zaman Rinamon ni tak payah cerita la, bantuan RM100, yang sampai ke rakyat hanya RM30, ini pun dah berapa kali sakau dari menteri sampai ke orang bawah. Sebiji macam zaman BN dulu. Tanya tokpeti dia sekarang buat-buat sibuk nak bersiap ramadhan, hak kerosakan hasil tangan dia ni dengan mudah dia berlepas diri.

Kementerian Wanita dan Keluarga akhirnya membuka mulut dan menjelaskan berkenaan isu bantuan Covid19 RM 100 yang cuma bernilai RM 35.

"Kalau periksa harga barangan, memang RM35. Tapi ramai lupa yang RM100 tu termasuk caj penghantaran RM65" - Rina Haron

RM65.00 caj penghantaran thats too much doraemon!!! Are you and your ministry dok buat duit dengan pakej bantuan untuk B40 ini???

Baru 2 bulan kerajaan PNipu memerintah, perangai lebih "teruk" dari kerajaan BN!! Terima kasih pada yang menyokong kerajaan Pintu Belakang tebuk atap, anda telah dibohongi!! - edited by papa Bob






No comments:

Blog Archive

My Blog List

Followers