Perbezaan ulama dunia islam dgn ulama Iran,

Nanti kata aku wahabi n syiah pulak...bukan boleh puak puak ulamak ni...tak sokong saja kapiaq...so ni nak habaq mai macamana ulamak dan profesional boleh bersama...jangan jadi  ngong....
Perbezaan ulama dunia islam dgn ulama Iran, 

ulama Iran meraikan golongan professional mereka, justeru itu walaupun Iran diberi sekatan ekonomi yang cukup hebat oleh musuh-musuh  islam tetapi mereka mampu membangunkan kekuatan teknologi dan ketenteraan.

Ulama yang lain termasuk ulama di Malaysia tidak meraikan ilmu golongan professional dan menganggap kesemua ilmu selain dari ilmu agama adalah ilmu sekular..justeru itu siapa sahaja yg memberi pandangan mereka selain dari teras ilmu agama akan dituduh sebagai sekular dan sesat... sedangkan segala ilmu yang berada di dunia barat ketika ini adalah berakar umbi dari ilmu islam yang dicuri oleh dunia barat...Islam tidak akan maju selagi mana umatnya memusuhi segala ilmu islam yang kini dimiliki dan dikuasai oleh dunia barat.
Barat yang datang menjajah negara umat islam bukan tergila-gila sangat untuk merompak hasil mahsul negara yang mereka jajah tetapi yang paling penting bagi mereka adalah merompak segala ilmu-ilmu dari ketamadunan islam..

Justeru itu di dalam ijmak ulama dunia islam yang baru berlangsung di Rusila Tranggganu yang lalu tidak ada satu forum perbincangan yang hangat, berilmiah dan berwawasan bagi ummah menguasai ilmu dalam menelusuri kehidupan di dalam dunia ini sebagai Khalifah.. 

Juga tiada sebarang plan tindakan bersepadu dan kondusif dalam mencerna serta melahirkan ummah sebagai insan yang mandiri yang mampu memjana serta mengusai ekonomi dan teknologi bagi mengangkat maruah umat islam seluruh dunia..

Sepatutnya Persidangan Ijmak Ulamak Dunia Islam mampu melahirkan kertas cadangan dan journal-journal ilmiah yang boleh diangkat ke dalam dewan-dewan kuliah untuk dibahaskan oleh para pensyarah serta ilmuan islam di universiti islam yg ternama seluruh dunia ini..

ALLAH menyuruh kita berjaya di dunia dan di akhirat..
Bukannya menyuruh kita menjadi miskin ilmu dan miskin harta di dalam dunia ini..


Note :

Memang mereka syiah.. mereka mengutip ilmu islam yg dicuri oleh dunia barat bagi menggerunkan musuh-musuh mereka..

Barat dan syiah menguasai ilmu dari ketamadunan islam yg kita ASWJ buat apa? Sibuk mengkafirkan org dan berbalah antara satu sama lain.. tu jer kerja kita

Bila ASWJ dalam dunia ni nakk bangkit dari tidur yg panjang..?
Sadarlah sewaktu kalian lena diulit mimpi musuh2 kalian sentiasa belajar, mengkaji serta bekerja siang malam bagi membaham tubuh badan kalian semuanya...

Teuku Zacharyah Iskandar
Admin FB : Anak Muda Bangkit Hancurkan UMNO.

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

(LIVE) Dr Mujahid: Jet Mewah, Iklan Judi, Kakitangan Awam Wakaf Gaji & T...