KENA LAGI KHIR TOYO


Shah Alam -Selalunya apabila sahaja timbul kes di Selangor, nama insan ini 6tidak akanterpadam.Walau pada mulanya pengusung kepala lembu seolah-olah menang, namun ada disebaliknya tersurat bahawa kuil yang terletak di seksyen 19 itu sudah lama di mohon oleh penduduk supaya di pindahkan agar masalah kuil yang bedekatan dengan rumah penduduk itu di ubah lebih jauh.

Pendekatan PR ialah cuba menyelesaikan masalah ini kerana itu adalah satu isu yang agak besar bagi penduduk di seksyen 19 sejak sekian lama.Maka kerana itu, apabila kekalahan Umno di Shah Alam berlaku , adalah kerana ianya salah satunya berpunca dari ketidak puasan hati rakyat terhadap apa yang dianggap sebagai tiadanya jalan penyelesaian oleh pihak Umno.

Khir Toyo yang terkenal dengan sikap hero makan tuan selalunya berlagak seolah-olah tindakan Umno/Bn betul dan hari ini apabila Bilal masjid Seksyen 19 menjelaskan bahawa sudah 20 tahun isu ini ketengahkan, barulah mereka tahu bahawa isu ini tidak lah diselesaikan sebanyak mana oleh Khir Toyo.


Namun seperti biasanya , Khir mendakwa bahawa PR hanya pandai berjanji.Maka kerana itu janji yang dibuat oleh Pakatan Rakyat akan diselesaikan cuma , janji yang tidak pernah dibuat oleh Khir Toyo kepada rakyat Selangorlah yang menjatuhkan Umno selama ini.

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

Pemimpin PH halang rancangan Dr M pecat Yeo, dakwa Chin Tong

Bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad pernah bercadang memecat Yeo Bee Yin sebagai Menteri Tenaga, Teknologi, Sains, Perubahan Iklim da...