KERANA KERAP MENGHUKUM MUSUH POLITIK, KINI JELAS TUHAN TUNJUKKAN BUKTI

 

- CATATAN DHUHA -


Pada dasarnya ana setuju dengan knyataan ini kecuali dgn satu golongan iaitu PAS... Ini hujah ana:

PAS adalah parti penunggang agama. Segala tindak tanduk mrk adalah merujuk kpd "hukum hakam" yang mereka cipta untuk kpentingan politik mereka. Bila sebut hukum hakam tentulah ianya berkenaan halal, haram, dosa dan pahala. Lebih teruk lagi ianya melibatkan akidah.

Pernah dlu satu ketika, UMNO dihukumkan KAFIR krn perbezaan politik. Bgmana seorg kafir boleh mnjadi saudara seagama..? Tanpa menarik balik "hukum" tersebut, UMNO jd saudara pulak skg ini krn sama2 dh jd kerajaan.

DAP yg didlmnya ramai terdpt ahli2 dikalangan org Melayu Islam pun dicop sbg KAFIR HARBI oleh sesetengah lebai2 penunggang agama PAS dan seluruh walaunnya, kununnya DAP tolak hudud. Jd, mana mungkin ahli2 DAP boleh jd saudara seagama dgn mrk..?

Malah yg terbaharu ahli2 Amanah yg keluar dari PAS 4 tahun lps. Mrk mendakwa, ahli2 PAS yg keluar dari PAS spt "merungkai rantai Islam dari leher" dan kami semua dicop sbg "munafiq haraki" dan digelar dgn pelbagai gelaran oleh PRESIDEN PAS sndri, malah beliau pernah mnjadi Naib Ketua Ulama Sedunia satu ketika dlu...

Oleh itu bgaimana PAS boleh anggap mrk yg tidak sealiran dgn fahaman dan perjuangan mrk itu sbg saudara seislam mrk..?

Tanpa kita sedar, inilah golongan khawarij moden yg ghuluw dlm beragama...

Rasulullah bersabda:

"Akan muncul diantara umatku, kaum yang membaca Al-Quran, yang mana bacaan kamu tidak ada nilainya dibandingkan dengan bacaan mereka, dan solat kamu tidak ada nilainya dibandingkan dengan solat mereka, dan puasa kamu tidak ada ertinya dibandingkan dengan puasa mereka, mereka membaca Al-Quran sehingga kamu akan menyangka bahawasanya Al-Quran itu milik mereka sahaja, padahal sebenarnya Al-Quran itu akan melaknat mereka. Tidaklah solat mereka melalui kerongkongan mereka, mereka itu akan memecah agama Islam sebagaimana keluarnya anak panah daripada busurnya ”

(Sahih Muslim/ 2467, Sunan Abu Daud/4748 ).

Wallahu a'lam bissawab...

Nukilan

Al Syeikh Al Fadhil Al Ustaz Ayahanda Bunga PU Al Azhar Ibnu Ismail

8.10am

Muar

May be an image of text that says "APA PUN PERBEZAAN PENDAPATAN DALAM ISU POLITIK. KITA TETAP BERSAUDARA BERSAHABAT"

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

ORANG BUKAN MELUAT PADA PROGRAM...ORANG TU MELUAT KE AWAK LA...BADIGOL