BILA SATU KEMENTERIAN DI BERI 3 JANTAN JAGA....

 

Gaduh duit negara dah kurang. Kabinet paling ramai. Waktu kerajaan PH dulu, satu kementerian yang hanya satu menteri boleh jaga hal Sain, teknologi, Tenaga dan alam sekitar dan iklim. Kerajaan PH bayra gaji untuk seorang menteri. Wanita je pun.

 

Bila kerajaan tebuk atap tanpa mandat rakyat ini memerintah, dipecahkan kementerian tersebut kepada tiga kementerian dengan tiga menteri. Jantan-jantan  bertelor pulak tu. Tapi apa mereka buat? Berapa banyak duit rakyat habis untuk bayar gaji mereka? Itu belum lagi timbalan menteri, pegawai-pegawai  masing serta kemudahan-kemudahan menteri.

 

Memang ranaplah ekonomi negara daapt kepada yang tidak bertanggungjawab. Lebai pulak bersekongkol denagn kerja pembaziran ini. Baca ayat

hebat, "pembaziran itu amalan syaitan", tapi itulah yang abah buat...lebai redho…redho…walaun gak yang bodo.

Menariknya jadi menteri bawa sampah masuk..sedangkan masa PH dulu sampah dihantar pulang ke negara masing masing kerana tidak ikut piawaian dan merosakkan alam sekitar..dapat pada pak lebai...sampah diangkutnya masuk.....apa punya lebai...


May be an image of 4 people and text that says "MENTERI PH YB YEO BEE YIN Menggalas tugas 3 menteri lelaki Menteri Tenaga, Sains, Teknologi, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim Gaji: RM53, sebulan MENTERI PN suara.ra SR SHAMSUL ANUAR LEBAI TUAN IBRAHIM KHAIRY JAMALUDDIN Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi RM61,188.22 RM61, sebulan Menteri Tenaga dan Sumber Asli Menteri Alam Sekitar dan Air RM58,070.48 sebulan RM57,227.20 sebulan"
 

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

ORANG BUKAN MELUAT PADA PROGRAM...ORANG TU MELUAT KE AWAK LA...BADIGOL