LIHAT LIDAH PENGARANG UTUSAN / DAN CYBER UMNO YANG BERBELIT


Lawatan Hillary gambarkan hubungan AS-Malaysia kian akrab

(TAJUK BARU UTUSAN DI ATAS MINGUAN MALAYSIA 31 OKT 2010-NAK TENGOK BEZANYA TIDAK TUNGU PILIHANRAYA KE 13 NANTI.TAJUKNYA MACAM DIBAWAH INI. APA YANG BENGONGNYA NYA UMNO INI IALAH, ISU SEPERTI INI DAH TIDAK MEMBERI KESAN DI KAWASAN KAMPUNG....DI KAWASAN BANDAR LAGI LA TAK LAKU.)


Anwar Ibrahim : TQ Al Gore & Paul Wolfowitz (DARI DR BANGANG DI TANJUNG)

Sudah terang lagi bersuluh, siapa barua Yahudi !


Kes Anwar: Gore, Wolfowitz mahu US campurtangan


Bukannya apa..bila aku melihat akan tajuk yang aku meluat untuk membacanya, aku tahu ini semua adalah satu langkah hipokrit yang di lakukan kerajaan. Apa yang tidak di katakan dengan hubungan Anwar dengan Amerika. Bila sahaja wakil Amerika datang, wah bukan main lagi. hubungan Malaysia akhrab dengan Amerika...Ha..ha...ha Rakyat Malaysia dah cerdik...


Antara yang menjadi sasaran dan juga balaci tukang karut ialah bekas pembantu beliau Mat Ezam...biasa la dengan kotak-kotaknya....jadi nilaikan sendiri ..dan fikirkan apakah idea busuk ini akan digunapakai dalam pilihanraya akan datang?? dan akhirnya akan muncul pula isu yang masih tak siap-siap sampai umno berkubur..
Selamatkan Selangor
Jimadie Shah Othman
Jul 24, 10
2:26am


Kongsi 21Jelajah pertama 'Selamatkan Selangor' bermula dengan siri menghentam Datuk Seri Anwar Ibrahim dan portal berita Malaysiakini, terutama oleh bekas 'ayam tambatan' ketua pembangkang itu, Ezam Mohd Noor.

Di pentas Sekretariat Selamatkan Darul Ehsan (SSDE) di Shah Alam malam tadi, kira-kira 250 penyokong BN turut dihidangkan dengan tayangan video 'Tak Nak AI' (Anwar Ibrahim).

Ia antaranya cuba membandingkan sikap Anwar melalui ucapannya semasa masih menjadi timbalan perdana menteri dan selepas menjadi penasihat PKR - parti dominan dalam Pakatan Rakyat.

Menurut video itu, Anwar digambarkan sebagai pengkianat, tidak setia pada perjuangan Melayu dan 'memuja' DAP yang suatu ketika dahulu pernah dikritiknya.


Tidak terkecuali, petikan ucapan Zulkifli Noordin - bekas peguamnya dan ahli parlimen yang keluar PKR - yang lantang mengkritik kepimpinan Anwar turut disiarkan.

Ezam yang berkongsi pentas dengan pemimpin utama Umno negeri - antaranya timbalan pengerusi perhubungan Datuk Seri Noh Omar dan timbalan Ketua Pembangkang Datuk Satim Diman - mengaitkan Anwar dengan Yahudi.

Bersumpah demi Allah

Ezam antaranya mengulangi dakwaan bahawa Anwar pro-Yahudi, yang boleh dibuktikan dengan tindakan cuba memujuk kumpulan itu di Amerika Syarikat, seperti dilaporkan Washington Post.

Bagaimanapun, menurut Ezam lagi, tindakan itu tidak boleh disamakan dengan tindakan kerajaan pusat yang mendapatkan khidmat perunding antarabangsa Apco Worldwide.

"Bezanya Apco ini kerja untuk kita," katanya yang mengaku pernah mendapat layanan istimewa daripada negara kuasa besar dunia itu semasa menjadi "jeneral" Anwar.

Beberapa kali menegaskan masuk Umno tidak melibatkan wang, Ezam juga menceritakan perjuangan dan jasanya "mempertahankan prinsip" bersama PKR suatu masa dahulu, termasuk merengkok di penjara dan menjana penubuhan parti itu di peringkat Selangor.

"Saya tinggalkan PKR dan Anwar tidak melibatkan satu sen (wang) pun, demi Allah!" katanya.

Menyentuh soal Malaysiakini, beliau mendakwa portal berita bebas itu sebagai alat kepada Anwar, antaranya kerana laporannya berhubung 'persaingan' antara Noh dan bekas menteri besar Datuk Seri Dr Khir Toyo.

Jenakakan KSSB, ejek Khalid 'gagap'

"Kenapa lapor Umno Selangor nak gaduh pasal isu pasir? Sebab tuan dia (Malaysiakini) sama kepala dengan Anwar Ibrahim," katanya sambil mengaitkan Malaysiakini dengan George Soros.

Turut berucap dalam program di perkarangan Tabika Kemas di Seksyen 17, Noh, Satim dan ketua penerangan Umno negeri Shukor Idrus.

Bagaimanapun, ucapan ketiga-tiga pemimpin tersebut banyak menyentuh isu pentadbiran pasir di negeri itu melalui penubuhan Kumpulan Semesta Sdn Bhd (KSSB) oleh kerajaan Selangor.

Bukan sahaja KSSB dijenakakan sebagai singkatan kepada 'Korek Selangor Sampai Berlubang dan Kebas Sebelum Selangor Berubah', Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim juga diejek sebagai gagap.

Malah Satim dan Shukor dalam ucapannya dilihat meniru gaya 'gagap' Khalid sambil disambut gelak ketawa hadirin.

Malam tadi, program SSDE itu turut diadakan di Klang dan bakal disusuli 17 siri ceramah lagi di seluruh negeri Pakatan itu sehingg 8 Ogos ini.


No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

TAKAT SUARA HANGPA MAHIADDIN TARAK DENGAR LAH...MENTERI DIA BANYAK KAYU REPUT...

  Surat terbuka untuk PM: Pengusaha restoran rayu benar makan di kedai FMT Reporters  - May 7, 2021  80 pemilik, pengurus dan chef restoran ...