ALMARHUM US FADZIL NOOR DAN TOK GURU NIK AZIZ SUKA KALAU ANWAR JADI PM, TETAPI TIDAK BUAT HADIKenapa Hadi amat tidak suka Anwar jadi PM, sedangkan Anwar adalah nama yang disebut oleh Almarhum Us Fadzil Noor dan Almarhum Tok Guru Nik Aziz sebagai calon PM yang terbaik? 

Sebenarnya semua keluarga Anwar tidak disukai oleh bekas MB Terengganu sepenggal ini.  Ada yang kata kerana kes liwat yang difitnah terhadap Anwar menyebabkan beliau tidak suka Anwar.  Sebenarnya, bukan itu sebabnya.  Jika itu sebabnya, mengapa sewaktu isteri Anwar, Kak Wan mahu dicalonkan oleh PR untuk menjadi MB Selangor, Hadi tetap tidak setuju atas alasan Kak Wan tidak layak jadi MB.  Anwar dia tidak suka, Kak Wan pun dia tidak berkenan. 

Berkat kesabaran Kak Wan yang tidak sepatah pun beri komen di atas penghinaan yang diterima dari Hadi itu, Alhamdulillah, bukan sahaja MB, bahkan Kak Wan kini telah menjadi TPM.  Di mana kedudukan Hadi?  Kedudukannya terhina bukan semakin tinggi darjatnya, bahkan semakin rendah di tapak kaki pemimpin Umno sekarang.  Dihinakan lagi apabila tokoh yang dia hina sebelum PRU14 iaitu Tun M dikatakan hanya layak jadi doktor klinik 1Malaysia, kini telah menjadi PM.  Terhina bukan kepalang apabila Hadi terhegeh2 ketuk pintu pejabat Tun M untuk mohon bantuan.

Semua yang pernah Hadi hina, semuanya lebih tinggi kedudukan dari Hadi.  Hadi pula bertambah rendah kedudukannya apabila terpaksa melutut kepada Umno yang pernah dikatakan kapir melalui amanatnya dulu. 

Itulah punca Hadi amat jaki Anwar menjadi PM.  Padanya, kalau dia tidak boleh jadi PM, Anwar pun tidak boleh jadi PM.  Tapi Hadi tiada kuasa.  Allah berkuasa yang merancang kesemuanya.  Hadi hanya boleh jadi pegawai veterinar kerana dia hafal banyak nama2 binatang. 

WFAUZDIN NS


No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

VIDEO : Gerak98 Beri Amaran Kepada Tan Sri Hamid Bador

Ezam Mohd Nor meminta Ketua Polis Negara Tan Sri Hamid Bador menyelesaikan kes berkaitan Jho Low dan Azmin Ali yang berlarutan sudah sejak s...