JANGAN KUTUK UMNO...DULU PROJEK MAT JENIN TANAM PADI ATAS BUMBUNG RUMAH MACAMANA???Sanusi: Umno 'pupus' jika Abdullah kekal
YANG AKAN MEMUPUSKAN UMNO IALAH ORANG SEPERTI SANUSI,RAHIM TAMBI CHIK,HISHAMUDDIN HUSSEIN,RAFIDAH AZIZ,ZAINUDDIN MAIDIN,HAMID OTHMAN,ZAID HAMIDI,NAZRI AZIZ, AZIZ REMPIT,PEMIMPIN PEMUDA,DAN SEANGKATAN DENGANNYA,KETUANYA MAHATHIR MOHAMMAD.

May 26, 08 11:30am

Bekas menteri besar Kedah Tan Sri Sanusi Junid meramalkan Umno akan mengalami "kepupusan" pada pilihanraya umum akan datang jika Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi terus memimpin parti itu. Sanusi, yang keluar Umno bersama Tun Dr Mahathir Mohamad minggu lepas, berkata kebimbangan itulah yang menyebabkan bekas presiden Umno itu meninggalkan parti. "Tun Mahatir tidak mahu lihat Umno ini hapus. "Kalau macam sekarang, habis pilihanraya kita tengok macam mana pelantikan menterinya, kita lihat bahasa-bahasa yang digunakan dan komentar-komentar mereka. "Jika ia berlanjutan, pada tahun 2013, Umno akan pupus," katanya, seperti laporan Harakahdaily.net hari ini.
Mengulas sebab beliau mengisyhtiharkan keluar parti, Sanusi berkata, tiada faedahnya terus kekal dalam Umno jika tidak menampakkan sebarang perubahan memulihkan kemerosotan Umno sejak pilihanraya umum lalu. "Kalau dia (Mahathir) tunggu dalam Umno dan tunggu sehingga 2013, maka dia adalah sebahagian daripada kemusnahan Umno dan dia adalah sebahagian daripada pemimpin yang tak mampu pertahankan Umno," Sanusi dipetik sebagai berkata. Beliau juga dilaporkan berkata lebih baik Tengku Razaleigh Hamzah mengambil alih tugas perdana menteri berbanding Abdullah kerana ahli parlimen Gua Musang masih belum ada kepentingan keluarga dan peribadi.

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

Anwar doesn’t rule out possibility of working with Umno