𝗔𝘇𝗺𝗶𝗻 patut rasa macam 𝗱𝗶𝘁𝗮𝗺𝗽𝗮𝗿 𝗴𝘂𝗻𝗮 𝘀𝗲𝗹𝗶𝗽𝗮𝗿 jika dia baca kenyataan pemimpin 𝗚𝗣𝗦 dan 𝗚𝗥𝗦 ni.
Tapi sebenarnya kan, pada pendapat aku, Azmin dan Mahiaddin pun tahu 𝘁𝗮𝗸𝗸𝗮𝗻 𝗮𝗱𝗮 𝗣𝗥𝗨 𝗮𝘄𝗮𝗹. Mereka tahu sokongan terhadap DS Anwar 𝗮𝗺𝗮𝘁 𝘂𝘁𝘂𝗵 pada masa ini.
Tapi mereka cuma nak cipta persepsi kononnya 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗸 𝗻𝗲𝗴𝗮𝗿𝗮 𝗺𝗮𝘀𝗶𝗵 𝘁𝗮𝗸 𝘀𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹. Mereka cuma nak takutkan pelabur. Supaya pelabur 𝘁𝗮𝗸 𝗷𝗮𝗱𝗶 𝗺𝗲𝗹𝗮𝗯𝘂𝗿 di Malaysia.
Mudah cerita, mereka nak 𝘀𝗮𝗯𝗼𝘁𝗮𝗷 𝗲𝗸𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶. Sebab jika ekonomi kita terus berkembang seperti sekarang, rakyat akan dapat faedah dan 𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗺𝘂𝗮 𝗺𝗲𝘆𝗼𝗸𝗼𝗻𝗴 𝗸𝗲𝗿𝗮𝗷𝗮𝗮𝗻. Itu menakutkan mereka.
Sebab itu mereka mainkan naratif 𝗲𝗸𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶 𝘁𝗲𝗿𝘂𝗸. Dan walaun pun ikut bodo je walhal 𝗸𝗲𝘀𝗲𝗺𝘂𝗮 𝗶𝗻𝗱𝗶𝗸𝗮𝘁𝗼𝗿 menunjukkan ekonomi kita 𝗱𝗮𝗹𝗮𝗺 𝗸𝗲𝗮𝗱𝗮𝗮𝗻 𝘁𝗲𝗿𝗯𝗮𝗶𝗸.
Ini menunjukkan betapa PN tak pedulikan nasib rakyat. Biarlah ekonomi tunggang langgang asal matlamat mereka 𝗺𝗮𝗵𝘂𝗸𝗮𝗻 𝗸𝘂𝗮𝘀𝗮 𝘁𝗲𝗿𝗰𝗮𝗽𝗮𝗶. Guane boh?
Raja Gelap II
.
No comments:
Post a Comment