ISU TABUNG HAJI, BENARKAH DIKUASAI DAPAlhamdulillah... Allah aturkan bekas Mufti WP Dato Seri  Dr Zukkifli AlBakri diletakkan menjadi Menteri Jabatan Menteri (Agama) yang akan bertanggungjawab terhadap TH.

Bekas menteri YB DS Dr Mujahid mendedahkan akaun TH mengalami difisit sehingga tidak mampu bayar dividen malah tidak mampu membiayai ibadat haji pencarum, betapa seriusnya kedudukan TH semasa baru diambil alih kerajaan PH.

Dalam mesyuarat kabinet, Dr Mujahid minta Menteri Kewangan  PH untuk suntik kewangan sebanyak RM20 Bilion untuk selamatkan TH. Menteri Kewangan LGE meluluskan suntikan sebanyak RM 2 Bilion setahun bg tempuh 20 tahun.

Penstrukturan syarikat2 TH sehingga diletaklan di bawah pengawasan MoF spt mana biasa diamalkan bg syarikat dibawah pemulihan.

Maka hebohlah bahawa LGE DAP kawal TH dan TH dikawal sepenuhnya DAP. Melayu yg malas nak buat homework terus melenting dan slogan PH sepenggal.mula dimainkan dan PH ikut telunjuk DAP dgn pelbagai fitnah mula didendang.

Nah... tidak diduga semalam diumumkan Dr Zul Mufti dilanti.menjadi menteri yg jaga TH.  Saya yakin dgn akhlak Dr Zul selama menjawat jawatan Mufti yg tegas dan tidak berpihak akan membentang kedudukan sebenar TH. Apalah Dr Mujahid menipu? Apakah benar DAP yg kuasai TH? Tugas Dr Zul untuk berkata benar supaya rakyat tidak tertipu dan orang melayu akan percaya kalau orang agama yg bercakap.

Sama2 kita tunggu putar alam puak pas dan dalil kitab2 dia orang....

Saya yakin akan keluar soalan dlm parlimen dan Dr Zul pasti berkata yg benar2 semua.

No comments:

DAH TAHU MASIH BANGGANG LAGI

  Hamdan Taha 11 hari telah berlalu negara berdepan dengan PKP...tetapi kes tetap tinggi dan sentiasa ada pula rekod baru.....terbukti hasil...