Monday, June 2, 2014

BAIKNYA BANK RAKYAT

Kuli mempersoalkan kenapa satu pinjaman istimewa yang diberikan kepada Deepak tanpa faedah. Menurut Ku Li ,Deepak bukannya bumiputera sedangkan bumiputera sendiri sukar mendapat pinjamana sedemikian.
Pendedahan yang dibuat Datuk Sabaruddin Chik setelah belaiu di pecat sebagai Pengerusi Bank Rakyat menggantikan Hassan Malik.

Hassan yang meenggantikan Sabaruddin berkata tak ada kesalahan disebabkan  menteridan rundingan itu melepasi semua sekatan yang ada. Beliau yang digelar hassan ayam kerana menjelaskan jika harga ayam tinggi rakyat tidak perlu makan ayam. Patut otak macam ayam.Celaka punya Menteri.Otak ada tak mau guna untuk membela nasib rakyat.

Polisi Bank Rakyat yang membenarkan peniaga permaidani Deepak Jaikishan membayar pinjaman RM32 jutanya tanpa faedah turut membuatkan bekas menteri kewangan, Tengku Razaleigh Hamzah mempersoalkannya kerana peniaga Bumiputera juga tidak mendapat perjanjian istimewa sebegitu. – Gambar The Malaysian Insider, 2 Jun, 2014.
Bekas menteri kewangan, Tengku Razaleigh Hamzah turut mempersoalkan polisi Bank Rakyat untuk membenarkan peniaga permaidani Deepak Jaikishan membayar pinjaman RM32 jutanya tanpa faedah, mengatakan ianya bukan amalan biasa perbankan.
Post a Comment

Blog Archive

My Blog List

Followers