LUAHAN TERBAIK SEORANG PELUKIS.

 



Mohd Zaki Ramli


‏اَللَّٰهُ أَكْبَرُ‎ 

Pada masa 95% orang Melayu tidak menyokong PMX dan sebaliknya mrk memilih utk menyokong pemimpin Melayu yg tidak perform n korupsi - asalkan tidak bersama DAP, sy tak berani nak lukis gambar beliau. 


Kini apabila pada jangkaan sy yg tak sokong dgn yg menyokong PMX dlm kalangan org Melayu adalah 50:50[1], sy mula melukisnya dan terus melukisnya.


Majoriti org Melayu berfahaman asobiyah Melayu-Islam. Mrk sokong penyamun dan penyakau berskala besar - "Tak apa asalkan Melayu-Islam". Pada hal bersama mrk adalah Gerakan, MCA dan MIC. Sebahagian mrk pernah bersama DAP dlm tempoh yg lama juga.


Dulu golongan agama berseteru dgn golongan penunggang bangsa, kini golongan penunggang agama bersatu dgn golongan penunggang bangsa.


Nota:

[1] Kiraan sy pada posting di Group Fb "L" utk artwork yg dah siap ini yg "😆" dah turun kpd 23% dari total 126 setakat ini (8.52 am, 16 Mac 2025).


PMX 

Cat air atas kertas A4 300gms

15 Mac 2025 | 14 Ramadhan 1446H



No comments: