*MESEJ GERAK KEPADA ISTANA NEGARA* - MAHIADIN ADALAH PENJENAYAH RASUAH PALING BAHAYA.


GERAK mohon sembah takzim menyampaikan kebawah DYMM Yang DiPertuan Agong  bahawa sesungguhnya *Tan Sri Mahiadin Yasin adalah penjenayah rasuah paling besar dan bahaya.*


2. Rasuah adalah jenayah. Dan merasuah untuk mendapatkan kuasa adalah jenayah paling bahaya kerana ia memberi kesan langsung kepada negara.Lihatlah apa yang sudah jadi pada negara ini.


4. Mahiadin jelas melakukan jenayah ini didalam rakaman audio beberapa hari sebelum beliau menjadi PM. Beliau dengan jelas menyatakan 'scheme of things" nya untuk mendapat sokongan Ahli Parlimen dengan merasuah mereka. 


5. Setelah menjadi PM beliau melaksanakan 'scheme of things' nya dengan memberi habuan jawatan kepada ramai ahli-ahli Parlimen. 


6. Kertas siasatan SPRM telah dibuka atas jenayah rasuah paling besar ini dan tentunya PM perasuah ini akan mempastikan siasatan terhadapnya tinggal siasatan. (Juga satu bentuk rasuah). 


7. Hari ini dia ke Istana Negara untuk mendapatkan jangka waktu lebih sebulan untuk menguji samada beliau mempunyai ahli parlimen yang cukup menyokongnya. 


8. *Seorang yang merasuah untuk mendapatkan kuasa PASTI akan merasuah lagi untuk mengekalkan kuasa.* 


9. Tempoh sebulan lebih itu PASTI akan digunakan beliau dan konco-konconya untuk merasuah. 


10. Beliau pamerkan jenayahnya dengan kononnya berpendirian tegas terhadap penjenayah lain.


11.Hakikatnya dakwaan jenayah-jenayah itu satu pun tidak berlaku dizamannya menjadi PM. Dan kes masih berjalan di Mahkamah.


12. Dan hakikatnya dizaman Mahiadin menjadi PM, ada penjenayah rasuah dikalangan ahli parlimen lepas bebas selepas membuat lompatan menyokong kerajaannya. 


12. Makanya , GERAK memohon perhatian Tuanku mengambil maklum hakikat sebenar memanda PM bernama Mahiadin ini dan demi keluhuran negara ini, tidak membenarkan sedikitpun waktu untuk beliau berkuasa dan terus menghancurkan negara ini. 


13.*Satu hari kuasa diberi kepada seorang penjenayah rasuah yang terdesak amat membahayakan. Apatah lagi satu bulan.* 


AMPUN TUANKU 


MOHAMAD EZAM MOHD NOR

Pertubuhan Perubahan Rakyat Malaysia

GERAK 


4 Ogos 2021, 25 Zulhijjah 1442H

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

PERBAHASAN RANCANGAN MALAYSIA KE 12 OLEH KETUA PEMBANGKANG JAM 12 TENGAHARI 28 SEPTEMER 2021