PM BUAT RAMAI PENING

 Image may contain: text that says "Ringkasan Perutusan Khas Muhyiddin: 4:00pm: Apa Khabar semua. 4:05pm: pm: Intro bantuan permai. 4:10pm: Sembang hal vaksin pulakk. 4:15pm: Kalau nak moratorium, sendiri call bank. Ada masalah, nanti bank negara dan AKPK bagi nasihat. 4:25: Pelepasan cukai khas telefon komputer dan tablet. I-sinar 4:35pm: Check sendiri portal manfaat belanjawan 2021. 4:40pm: Ingatkan rakyat supaya patuhi SOP. Darurat bendung Covid dan tiada assalamualaikum wbt. Tamat. 4:45:pm: Satu Malaysia confused tak tahu apa yang PM cakap."


MARINA IBRAHIM


Tak banyak yang menarik. Pengumuman lebih kurang macam bajet haritu. Ni aku dah ambil mana yang penting untuk marhaein macam kita .

Description: ✅BPN dipercepatkan pembayaran 21 Januari

Description: ✅Peruntukan RM 50 juta untuk program bakul makanan bernilai RM100 untuk setiap isi rumah yang layak. (hmmm..mask percuma pun ramai yang tak terima lagi)

Description: ✅Lanjutan Moratorium dan pengurangan pinjaman akan ditawarkan bank. Kalau ada masalah berurusan dengan bank anda, sila hubungi Bank Negara atau AKPK. (Ni aku rasa akhirnya terpulang pada bank masing-masing)

Description: ✅Pendahuluan RM1000 untuk pemohon i-sinar bagi fasa 2. Permohonan fasa 2 dimudahkan dengan ahli perlu membut pengistiharan kendiri bahawa memenuhi kriteria ditetapkan dan menyertakan dokumen sokongan (sama je hakikatnya)

Description: ✅Bantuan Geran Khas Prihatin Tambahan RM1000 yang diberikan kepada peniaga dan penjaja di Sabah akan diperluaskan di 7 negeri PKP. Pemohon akan menerima RM1000 manakala negeri tak PKP RM500.

Description: ✅Bantuan one-off RM500 untuk pemandu pelancong, pemandu teksi, bas persiaran, kereta sewa dan e-hailing.

 




No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

Ahli Parlimen Batu puas hati respons positif Datuk Bandar KL mengenai masalah penduduk

  Ahli Parlimen Batu, P. Prabakaran berpuas hati dengan respons positif dalam mesyuarat bersama Datuk bandar Kuala Lumpur, Datuk Seri Mahadi...