MUFTI KUAT SEMBANG

 

MOHD MUKHLIS MOHD SYARIFF


Image may contain: 4 people, text that says "Harakahdaíly BH ONLINE Pinda akta beri tekanan kepada transgender February 7, 2020 #Penjarakanfizikal Klik untuk Berita Terkini Covid-19 Perintah Kawalan Pergerkan Pemulihan tempoh tamat 73 Hari Jam Minit NASIONAL Harakah Undang-undang banteras LGBT sudah cukup, penguatkuasaan perlu lebih kuat Tl Januari 17, 2021 12:37pm fidahruzki@bh. ISU TRANSGENDER yang berpakaian wanita ketika menunaikan umrah menjadi heboh sehingga mendapat reaksi daripada ramai pihak termasuk Menteri Agama dan Mufti Wilayah Persekutuan. Dalam hal ini, saya konsisten menegaskan bahawa kita tidak sesekali boleh berkompromi dan mengiktiraf amalan transgender di Malaysia."


Semalam panjang lebar Sahribut Samahaha Serba Tahu

Drmaza tulis pasal Nifaq. TLDR dia sebenarnya nak tuju pada pemimpin PH + DAP sebab tu dia tulis pasal kerjasama dengan non-muslim, pastu ambil jadi pemimpin siap bagi dalil hendak mempertahankan lagi pemimpin isley yang tidak perform dan incompetent. Syok ada jawatan mopti tapi tulisan bias dan penuh dengan sangka buruk.

Tapi judging by the comment dalam FB dia sendiri, nampaknya public tak setuju dengan tulisan dia, ramai yang kritik; rasanya ramai lagi nak kritik kalau tak kena block. Cumanya saya nak tanya SSST, kalau jenis yang di bawah ini ada ciri-ciri nifaq tak? Jenis sembang palatao?

Waktu jadi pembangkang lebai Haji Ahmad Amzad Hashim

kata kerajaan kena pinda akta transgender bagi tekanan. Dia bukan tak tahu pada masa itu nak pinda akta bukan perkara mudah, tapi dia tak kira, janji dapat berlakon suci depan walaun.

Lalu Allah bagi pinjam kuasa cara istidraj dengan kaedah yang paling hina iaitu dengan berkhianat, nampaknya Lebai Ustaz Marzuk Shaary

dari parti yang sama tak mampu untuk melaksanakan apa yang parti dia desak janji. Padahal Allah sendiri tegur dalam Al-Quran untuk golongan yang sembang kemas ini dalam ayat 2-3 surah QS. Al-Shaff.

Wahai orang-orang yang beriman, kenapakah kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan? 3. Amat besar kebencian di sisi Allah bahwa kamu mengatakan apa-apa yang tidak kamu kerjakan. QS. Al-Shaff: 2-3

Jadi saya nak tanya Mufti serba tahu, kalau jenis sembang deras macam ini, salah satu kriteria nifaq tak? Tanya secara ilmiah aje pun, tu belum saya tanya progress kes muslim sujud dalam Gurdwara; dah nak masuk sebulan apa pun tak bunyi, yang pasti Isley sudah tidak terancam. Yang terancam hanyalah kedudukan Perdana Menteri Khianat Tuan Mopti sampai terpaksa buat darurat politik.

 


No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

Kerjasama PH | Bincang dengan Ahli Parlimen tertentu, bukan parti - Anwar

Pakatan Harapan (PH) tidak berbincang dengan mana-mana parti untuk berkolaborasi namun bersama Ahli Parlimen tertentu yang berpegang teguh k...