PKP di seluruh negara kecuali Sarawak bermula 22 Januari - Ismail Sabri

 

Ridauddin Daud
PKP di seluruh negara kecuali Sarawak bermula 22 Januari - Ismail Sabri
Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, keputusan itu dibuat selepas enam negeri tersebut merekodkan jumalah kes positif yang agak tinggi sehingga 18 Januari 2021. - Gambar fail
KUALA LUMPUR : Seluruh negara bermula 22 Januari ini berada di bawah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) kecuali negeri Sarawak, selepas Kedah, Perak, Negeri Sembilan, Pahang, Terengganu dan Perlis turut dikenakan perintah berkenaan.
Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, keputusan itu dibuat selepas enam negeri tersebut merekodkan jumlah kes positif yang agak tinggi sehingga 18 Januari 2021.
Menurutnya, perintah di enam negeri itu akan mula dikuatkuasakan bermula 12.01 tengah malam pada 22 Januari 2021 dan berakhir pada 4 Februari 2021.
Sebelum ini, pada 11 Januari, negeri Pulau Pinang, Selangor, Wilayah Persekutuan, Johor, Sabah dan Melaka diletakkan di bawah PKP sehingga 26 Januari. Pengumuman PKP itu diikuti dengan negeri Kelantan dan daerah Sibu, Selangau dan Kanowit di negeri Sarawak dikenakan perintah sama dari 16 Januari hingga 29 Januari 2021.

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

  Hadi anggap nafsu ibarat kuda liar, netizen sindir pemimpin bernafsu ‘tebuk atap’ Oleh FAZLI RADZI   /  April 20, 2021 Presiden Pas, Datuk...