PAS TIDAK MAHU MB DARI UMNO?


HAMDAN TAHA

Bila Pas buat kenyataan terbuka tidak akan bersama membentuk kerajaan baru di Perak....maknanya jelas Pas tidak mahukan MB dari Umno seperti mana pada hari kerajaan Perak nak di bentuk selepas pru 14...

Saya masih ingat wakil Pas berunding dengan Umno untuk bentuk kerajaan tetapi bila di tanya oleh tuanku Pas kata dia tidak setuju pun sokong MB dari Umno....maka akhirnya terbentuk kerajaan PN...

Kali ni selepas undi tidak percaya berlaku Peja terpaksa akur gagal dan perlu berundur....sepatutnya Bersatu dan Pas bersedia pula memberi sokongan pada calun dari Umno....tetapi tidak berlaku begitu....

Pas tidak akan sokong Umno...Bersatu juga tidak akan sokong Umno.....tapi jika Umno kata kami nak sokong Razman jadi MB.....melompat Pas akan sokong pula bentuk kerajaan baru....maknanya Pas dan Bersatu tidak boleh bersama Umno.....terbukti dua parti itu tidak boleh bersama sama dengan dengan Umno....

Umno pula jika nak juga jadi MB kena fikir kerja sama baru.....ada Amanah....ada PKR....jika tak mahu pun DAP....

Pas dan Bersatu tak boleh hentam Umno kerana sama sama DAP jatuh kan MB Perak....

Umno bukan lagi bentuk kerajaan bersama Dap tapi bersama tidak setuju terhadap Peja sahaja....titik

Tapi Pas dan Bersatu kedua dua parti ni pernah bentuk kerajaan bersama dengan Dap pun bukan sekejap lamaaaaaa.....Pas je 10 tahun....Bersatu 22 bulan....tapi jika bersama lagi lama...Pas puluhan tahun dah kerjasama dengan Dap ni....Bersatu dari tertubuhnya ia dari tahun 2016....lama juga....

Umno baru bersama angkat tangan jer dah Pas dan Bersatu balun Umno ni lumat....dah di panggil pengkianat.....sedar lah diri tu wahai Pas dan Bersatu

 Pas boleh buat tapi parti lain jangan....jika parti lain buat itu bukan cara islam....pas buat apa pun islam.


 Image may contain: 1 person, suit, text that says "astro AWANI Politik Pas kemuka usul undi percaya terhadap PM di Parlimen Julai ini Takiyuddin Pas amat yakin usul ini akan mendapat sokongan majoriti Ahli Parlimen apabila dibentangkan nanti. By Bernama 27 June 2020 at 07:09"

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

TUN M: SIAPA PENYANGAK?

   BOB KELANANG Tun M kata dia sedia kerjasama dengan PN di PRU ke 15. Asalkan tidak ada individu yang digelarnya “penyangak". Di...