Ezam Lancarkan 'Perang' Ke Atas Penganut KristianSHAH ALAM 12 OGOS : Senator Ezam Mohd Nor hari ini bersumpah untuk melancarkan "perang habis-habisan" serta memberi amaran keras kepada kumpulan penganut agama Kristian sekiranya pihak pihak terbabit terus-menerus menjalankan kegiatan memurtadkan umat Islam.

“Kepada orang bukan Islam, kita tiada masalah dengan mereka, malah kita juga melindungi, menjaga dan mempertahankan mereka.

“Tapi kita ada masalah besar dengan orang bukan Islam yang kurang ajar... dengan orang bukan Islam yang biadab, dengan orang bukan Islam yang tarik orang Islam untuk keluar dan murtad,” katanya pada perhimpunan aman isu murtad pertahankan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) di pekarangan Masjid Negeri, petang tadi.

Malah, beliau juga turut melancarkan "perang habis-habisan" ke atas portal berita pro pembangkang seperti Malaysiakini dan The Malaysian Insider kerana didakwa sebagai "ejen" kepada "pengkhianat Islam."

"Kita sedia berperang dengan mereka,"katanya di hadapan kira-kira 100 orang.

Perhimpunan anjuran Gerakan Cegah Murtad itu diadakan ekoran kontroversi berhubung tindakan yang dijalankan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas sebuah gereja di Petaling Jaya pada minggu lalu.

"Kita akan lancarkan perang habis-habisan jika mereka tidak hentikan dengan ejen mereka ,"katany.

"Malaysiakini, The Malaysian Insider... ini adalah amaran terakhir buat mereka. Mereka ini adalah media penghianat umat Islam dan kita akan bakar mereka," katanya lagi di perhimpunan yang turut diketuai ahli parlimen bebas, Zulkifli Noordin dan exco pemuda Umno Lokman Noor Adam.

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

APAKAH MAHIADDIN TIKA INI SEDANG DISERONOKKAN DENGAN KAJIAN TIPU-TIPU, SAMA SEPERTI NAJIB DULU?

  Realiti yang nyata dan nampak di depan mata, Mahiaddin Md Yasin ketika ini adalah Perdana Menteri paling tidak popular dan sangat dibenci....