Pilihan Raya Kecil pertama di Perlis ?PUJUK....PUJUK JANGAN TAK PUJUK.NANTI KALAH JATUH PADA PR...HA...HA...HA......TAKUT....TAKUT...TAKUT KALAH

Pilihan Raya Kecil pertama di Perlis ?

Oleh Masdar Wahid


KUALA LUMPUR : Mungkinkah Pilihan Raya Kecil (PRK) pertama akan berlaku di Perlis dalam masa terdekat?

Terbaru, Menteri Besar (MB) Perlis, Md Isa Sabu, mengesahkan beliau telah menerima surat peletakan jawatan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Titi Tinggi, Yip Sun Onn.

Menurutnya, BN negeri sedang memujuk agar Adun itu menarik balik hasratnya sekaligus mengelakkan PRK di negeri itu.

Rekod menunjukkan, Adun itu hanya mendapat 1,814 majoriti pada Pilihan Raya Umum (PRU) 8 Mac lalu, lebih rendah berbanding PRU pada tahun 2004.

Sekiranya berlaku PRK di kawasan itu, ini merupakan peluang terbaik buat Pakatan Rakyat (PR) khasnya PKR bagi meraih kerusi pertama di negeri Perlis.

Umno Perlis sehingga kini berpecah kepada beberapa puak terutamanya selepas Md Isa Sabu menggantikan Shahidan Kasim sejak 8 Mac 2008.

Sementara itu, ADUN Indera Kayangan, Dr Por Choo Cho yang menggantikan tempat Yip berkata dia tidak menjangkakan rakannya itu akan membuat keputusan berkenaan.

Ketika dihubungi, Por yang kini di Kuala Lumpur berkata dia memerlukan maklumat lanjut sebelum mengulas peletakkan jawatan itu.

"Saya masih tidak memahami isu itu dengan mendalam, biarkan saya pulang dan berbincang

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

TUN M: SIAPA PENYANGAK?

   BOB KELANANG Tun M kata dia sedia kerjasama dengan PN di PRU ke 15. Asalkan tidak ada individu yang digelarnya “penyangak". Di...