𝗚𝗼𝗺𝗼 ni memang pakar buat fitnah dan cerita palsu. Macam baru-baru ni la konon 𝗧𝗿𝘂𝗺𝗽 𝘁𝗮𝗸 𝗷𝗮𝗱𝗶 𝗱𝗮𝘁𝗮𝗻𝗴 malahan 𝗲𝗻𝗴𝗴𝗮𝗻 𝗷𝗮𝘄𝗮𝗯 panggilan telefon DS Anwar. Akhirnya terbukti dia memang penipu besar.
Yang '𝗯𝗮𝗴𝘂𝘀𝗻𝘆𝗮'makhluk ni, dia 𝗸𝗼𝗻𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻 dengan cerita yang dia buat. Macam cerita DS Anwar ada 𝗛𝗜𝗩 ni la. Walau tak pernah mampu beri bukti, tak pernah berjaya sahkan ceritanya, tapi dia 𝗶𝘀𝘁𝗶𝗾𝗮𝗺𝗮𝗵.
Yang ini, dari kisah 𝗣𝗮𝘀𝘂𝗸𝗮𝗻 𝗣𝗲𝗿𝘂𝗯𝗮𝘁𝗮𝗻 𝗣𝗠 dia boleh reka cerita kononnya betul DA Anwar ada penyakit tu. Gomo ni punya bodoh, memang 𝗵𝗮𝗯𝗶𝘀 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗹. PM ada pasukan perubatan pun dia pelik?
Dia ingat PM ni macam ketua kampung? PM adalah 𝗶𝗸𝗼𝗻 sesebuah negara. Jadi PM mesti dalam keadaan 𝘁𝗶𝗽-𝘁𝗼𝗽 dari segala sudut. Dari keselamatan hinggalah kesihatan. Bayangkan kalau PM 𝘤𝘰𝘭𝘭𝘢𝘱𝘴𝘦 semasa dia berada dalam majlis antarabangsa. Kan 𝗵𝗮𝗿𝘂?
Bukan DS Anwar je. PM-PM terdahulu sebelum ni pun ada pasukan perubatan. Itu protokol. Dan bukannya di Malaysia je. Tapi semua pemimpin utama di seluruh dunia memang begitu. Apa bodoh sangat Gomo ni?
Makhluk upahan 𝗠𝗮𝗵𝗮𝘁𝗵𝗶𝗿 ni tujuannya cuma untuk burukkan imej DS Anwar. Memang itu tugas utama dia. Walaupun cerita 𝗯𝗼𝗱𝗼𝗵 𝗱𝗮𝗻 𝗺𝗲𝗻𝗴𝗮𝗿𝘂𝘁. Sebab Mahathir nak sekat pengaruh DS Anwar.
Gomo ni aku tak heran. Cuma yang aku kesian pada 𝘄𝗮𝗹𝗮𝘂𝗻 𝗯𝗲𝗻𝗮𝗸. Walau beratus kali Gomo 𝗸𝗮𝗻𝘁𝗼𝗶 buat cerita bohong, tapi walaun benak tetap percaya. Boleh nampak berapa 𝗿𝗲𝗻𝗱𝗮𝗵𝗻𝘆𝗮 𝗜𝗤 𝘄𝗮𝗹𝗮𝘂𝗻. Guane boh?
Raja Gelap II
.

No comments:
Post a Comment