Sunday, May 31, 2015

Calon yang tewas akan diberi jawatan – Ahmad Awang

Calon yang tewas akan diberi jawatan – Ahmad Awang

Calon yang tewas akan diberi jawatan – Ahmad Awang

Calon yang tewas akan diberi jawatan – Ahmad Awang

Calon Presiden Ustaz Ahmad Awang menegaskan, PAS perlu direformasikan bagi membuang saki-baki anasir negatif yang menyusup masuk ke dalam pimpinan parti itu.
“Saya menyahut permintaan rakan-rakan yang sayangkan jemaah PAS (bertanding) bagi meneruskan Perjuangan Islam sebagai parti yang berteraskan prinsip Perlembagaan Al-Quran dan As-Sunnah,” katanya forum di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur Selangor (KLSCAH), malam tadi.

Tambah beliau lagi, di samping melakukan perubahan struktural, PAS mestilah bergerak ke arah tajdid penyatuan ahli dan kepada pihak yang kalah, akan diberikan jawatan dalam kabinet baharu yang akan dibentuk sekiranya beliau terpilih sebagai presiden.
Menurut Ahmad lagi, PAS amat penting sebagai penggerak perubahan massa dan parti itu tidak boleh berpecah atau goyah menjelang PRU 14

“Menjelang piliha raya akan datang, jika PR berpecah dan tidak mencari kata sepakat maka PR akan melalui detik kekalahan akibat tiada jalinan kerjasama dilakukan
“Tahaluf Siyasi tidak perlu dikaji semula kerana PAS tidak terjerumus ke dalam penglibatan konflik yang berlaku antara rakan kompenan PR. Cuma orang yang diberi amanah dalam PAS harus dipertanggungjawabkan untuk memperbaiki segala kelemahan mereka ketika diberi kuasa untuk mempimpin kelak,” ujarnya.

PAS akan menganjurkan Muktamar Pemilihan ke 61 pada 4 hingga 6 Jun depan di Kuala Selangor. Muktamar kali ini menyaksikan kesemua jawatan parti dipertandingkan.

Post a Comment

Blog Archive

My Blog List

Followers