Friday, December 12, 2014

ADAKAH KONSPIRASI MENJATUHKAN NAJIB SEDANG BERJALAN? DAN NAJIB SEDANG BERUNDING MEMPERTAHANKAN?

 

 

 

 

 

 

 

 

Pemimpin Umno lapor polis ke atas 1MDBDatuk Khairuddin Abu Hassan dari Umno bahagian Batu Kawan membuat laporan polis itu di ibu pejabat polis daerah Dang Wangi petang ini.

"Saya berasa curiga dan ragu-ragu dengan pengurusan kewangan 1MDB yang tidak telus," katanya kepada pemberita.


Melihat kepimpinan Najib yang makin tertekan, Rais Yatim baru baru ini menegaskan bahawa adalah elok jika Najib diberi peluang hanya untuk 3 tahun lagi sebagai PM. Manakala Mahathir dan Daim pula melihat bahawa Najib gagal memguruskan kewangan negara dan berhutang lebih 500 billion malah ada yang menyatakan bahawa ianya lebih dari itu. Walau apa pun ianya telah melebihi 50% had KDK dalam negara.

Rata rata menyatakan tentang kebimbangan akan kadar keberhutangan negara yang dilihat sebagai telah mencapai tahap tenat jika tidak diuruskan dengan baik.Tekanan mengenai bebanan GST dan cukai yang digunakan bagi menjalankan ekonomi domestik dilihat membebakan rakyat dan kakitangan kerajaan menuntut kenaikan gaji akibat tekanan kenaikan harga barang dan petrol.
  
 Mahathir mengkritik pentadbiran Najib,manakala Ku Li pula membidas nasib Umno yang sukar berubah. Mahathir menyatakan bahawa tiada calon untuk menggantikan Najib kerana tiada dari Umno yang berkelayakkan.

Najib semakin panik.

 SIAPA KHAIRUDDIN?

Suami Ummi Aida..bangun dan menjadi kaya raya semasa zaman Pak Lah dengan projek motosikal comelnya kemungkinan bersama Rahim Chik? Asal Bukit Mertajam dan mempunyai kaitan dengan Anwar dan kes awal beliau bersama ummi Hafilda dan juga Azwan Ali perbicaraan kes liwat 1. dan diawal gerakan Reformasi.


Wajah beliau sering kelihatan bersama Ummi  Hafilda ke mahkamah menemani saksi utama kes liwat iaitu pemandu Wan Azizah , iaitu Azizan Abu Bakar. Penulis buku (Arwah) Khalid jefri,Umi,Khairuddin antara selebriti utama yang digunakan Mahatir dalam kes liwat pertama Anwar
BACA KOMEN ZAM

INI BUKAN BLOGGER BENGGONG SEPERTI KATA NAJIB..IHSAN BLOG ZAM YANG DIMUATTURUN BARU BARU INI.


"Ketua Penerangan Pas Datuk Mahfuz Omar telah membuat kenyataan mesra dan menyegarkan kepada Dr. Mahathir  dengan   mengnganggap Mantan  Perdana Menteri itu  bersuara  berani  semata mata untuk melihat masa depan negara mempunyai hala tuju yang betul bila beliau  mengatakan  ramai yang layak untuk ganti Najib  sebagai Perdana Menteri.

Mahfuz sebelum ini diketahui sebagai orang Pas yang paling  keras dan lantang mengkritik Mahathir dalam banyak hal.

Bagaimanapun yang lebih penting untuk ditanya adakah kenyataan Mahfuz itu kerana beliau telah mendengar  desas desus mengatakan ada rundingan damai  sedang berlaku antara PKR dengan UMNO  atau adakah kerana Mahathir melihat Azmin Ali sebagai berpotensi untuk calun PM yang perlu kembali  kepada UMNO?."


INI PULA TENTANG KES LIWAT 2 YANG MASIH TERTANGGUH

HAKIM HAKIM MENUNGGU HASIL RUNDINGAN KES LIWAT ANWAR

 

  "Kelewatan kes liwat Anwar Ibrahim ini telah mengesahkan  keraguan orang ramai selama ini terhadap keupayaan sistem kehakiman dan keadilan negara. Masa yang bagitu lama diambil telah menimbulkan berbagai sepkulasi ,prasangka,persepsi  dan pandangan negatif terhadap integriti,   kecekapan,kebijaksaan dan sihat atau tidak sihat  badan kehakiman negara..

Persepsi atau spekulasi paling terkini dan terburuk ialah mengatakan hakim - hakim sedang menunggu keputusan rundingan yang sedang diadakan. Saya tidak tahu apakah rundingan yang sedang diadakan itu? Siapakah yang terlibat? Ada campurtangan politik ke?"

Demikian ulas Zam beberapa hari lepas dalam posting beliau dan bergambar bersama beberapa bloggers Umno veteran yang melihat suasana seakan adanya rundingan dipihak Najib dan dan Anwar?

 Jika diambil kira laporan yang menggunakan Khairuddin, bermakna adanya percaturan sedang berjalan di kem Mahathir untuk menyingkirkan Najib , manakala najib pula sedang berusaha berhadapan dengan masaalah ekonomi dan juga desakan pihak Mahathir yang cuba mencari bintang baru bagi menggantikan Najib. Mungkin beliau melihat Mokhzani sesuai disitu?

 

Post a Comment

Blog Archive

My Blog List

Followers