Thursday, May 22, 2014

Umno/Bn MASIH TIDAK SEDAR CARA MEREKA MENJADIKAN RAKYAT MELUAT

Kempen pilihanraya Teluk Intan seperti mana-mana pilihanraya kecil masih lagi dicemari dengan cara ortodok . Ini berlaku apabila pihak- pihak yang sepatutnya menonjolkan imej kerajaan pemerintah berkempen dengan cara lebih bertamaddun, dan menghormati nilai-nilai demokrasi yang mengikis persepsi rakyat terhadap pemerintahan tersebut.

Di Pulau Pinang, dengan kempen yang sedang berjalan sekarang ini, insiden "orang Gila" kerap berlaku dan menarik perhatian ramai. Calon bukan berkempen dengan beretika, sebaliknya dengan cara yang keterlaluanNamun masih ada yang begitu "lemah: pemikiran dengan taktik-taktik dan juga apa yang sedang berlaku sekarang, Janji dicapati dengan penurunan harga kereta, barang meningkat naik, harga minyak,tarif elektrik yang akan dinaikkan,isu saman polis trafik dan dasar-dasar kerajaan yang semakin hari semakin dilihat menekan rakyat , Namun masih ramai yang tidak menyedari akan perkara ini yang sedang mereka hadapi. Mereka masih juga menjadi penyokong yang buta tuli, penyokong yang hanya menyokong tanpa berfikir.

Di Teluk Intan imej Bn khasnya masih lagi ditahap lama.Menunjukkan kejahilan dan memperluaskan persepsi bahawa ini adalah satu sikap yang hanya akan merugikan sokongan kepada calon Bn sebenarnya. Masyarakat akan menilai bahawa cara samseng "Kampung Dusun" ini tidak akan menarik masyarakat untuk mengundi mereka dan menjauhkan pandangan positif masyarakat terhadap pemerintah

SAKSIKAN SIKAP PENDOKONG BN INI,
Oleh : wrlr

No comments:

Blog Archive

My Blog List

Followers